Mesi poslije 11 godina na "Teatru snova", Junajted sanja još jedno čudo

Barselona gostuje Mančester junajtedu, Ajaks dočekuje Juventus (21)
1112 pregleda 0 komentar(a)
Leo Mesi sinoć na Old trafordu, Foto: Reuters
Leo Mesi sinoć na Old trafordu, Foto: Reuters

Navijači Mančester junajteda su dobro zapamtili Lea Mesija u finalima Lige šampiona 2009. i 2011. godine kada je Barselona pobjeđivala “crvene đavole” u Rimu i Londonu...

“Old traford”, ipak, nije odavno vidio majstora iz Rosarija, jer je od njegovog posljednjeg dolaska u crveni dio Mančestera prošlo skoro 11 godina.

Još od 29. aprila 2008. kada je tada tim ser Aleksa Fergusona golom Pola Skolsa eliminisao Katalonce u polufinalu. Iste te godine je postao prvak Evrope.

Šta se od tada promijenilo? Mesi je tri puta pokorio Stari kontinent sa Barsom, osvojio je još mnogo trofeja na španskom tlu i dao na stotine golova u dresu velikana sa “Nou kampa”.

Malo po malo je i postao jedan od najboljih igrača svih vremena, a Junajted istovremeno počeo da gubi rejting. Pad je nezaustavljiv nakon Fergijevog penzionisanja.

Sve to je dio istorije, sada je vrijeme za novi dvomeč u Ligi šampiona - Junajted Ole Gunara Solskjera dočekaće “blaugranu” u prvoj utakmici četvrtfinala.

- Ako me pitate o Mesiju, jednostavno je odgovoriti. Čudesan je, jedan je od najboljih koje je fudbal ikada imao. Biće teško zaustaviti ga, ali ne i nemoguće. Nije ovo, ipak, duel Mesija protiv Junajteda, jer Barsa ima i Luisa Suaresa, Filipea Kutinja, Ivana Rakitića, Artura Vidala... - rekao je Solskjer.

- Kako da se među svim ovim imenima fokusirate samo na jednog? Nemoguće je - istakao je Norvežanin.

Mesi je ove sezone dao 43 gola na 40 mečeva u svim takmičenjima, upisao se osam puta u Ligi šampiona iz ukupno 16 pokušaja ka golu protivnika. U oba finala protiv Junajteda je bio strijelac, 22 puta je pogađao mrežu engleskih ekipa u 30 mečeva, ali odavno nije pogodio u četvrtfinalnim mečevima.

Posljednji put se upisao još u aprilu 2013. protv Pari Sen Žermena.

- Junajted sa Solskjerom krasi odlična igra iza lopte, timski se odlično brani. Moramo i da budemo oprezni, jer naš protivnik ima kvalitet da se brzo transformiše iz odbrane u napad - poručio je trener Barse Ernesto Valverde.

Solskjer ima mnogo problema oko sastava, jer su posljednji trening propustili Ander Erera, Nemanja Matić, Antonio Valensija i Erik Baji, a pod znakom pitanja je i Markus Rašford. “Đavoli” će ipak, dati sve od sebe, jer im je Liga šampiona, ma koliko to bi težak poduhvat, jedina šansa da ove sezone osvoje trofej. Revanš se igra u Barseloni narednog utorka.

Juve sa Ronaldom, ali bez Kjelinija na “Johan Krojf areni”

Kristijano Ronaldo je spreman za duel Juventusa sa Ajaksom u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, večeras u 21 sat na “Johan Krojf areni”. Trener Masimilijano Alegri, ipak, nije mogao da se ni pošteno obraduje povratku Portugalca u tim, jer je iz njega zbog povrede ispao Đorđo Kjelini.

- Imali smo mnogo problema, Kjelini je jedan od njih. Juve je, ipak, šampionski tim, znam 11 igrača koji će se suprotstaviti Ajaksu - rekao je Alegri.

Ajaks je napravio čudo u osmini finala pobjedom nad Real Madridom, ali tu ne želi da se zaustavi nakon što je preuzeo prvo mjesto na tabeli holandske lige.

- Pobijedili smo Bajern i Real ove sezone, Juve je još jedan veliki ispit za nas. Šta je potrebno? Da ‘čitamo’ utakmicu na pravi način, jer kvalitet sigurno posjedujemo - istakao je trener “kopljanika” Erik ten Hag.

Bonus video: