London u fokusu, španski derbi, Jović napada svoje "orlove"

Večeras se igraju prve utakmice četvrtfinala - sastaju se Arsenal - Napoli, Slavija - Čelsi, Benfika - Ajntraht, Viljareal - Valensija
561 pregleda 0 komentar(a)
Unai Emeri, Foto: AP
Unai Emeri, Foto: AP

Liga Evrope ulazi u završnicu, karakteriše je to da ne postoji izraziti favorit za trofej kojim bi i osigurao nastup u Ligi šampiona naredne sezone.

Večeras se igraju prve utakmice četvrtfinala - sastaju se Arsenal - Napoli, Slavija - Čelsi, Benfika - Ajntraht, Viljareal - Valensija.

Nema dileme, derbi je u sjevernom Londonu, a Arsenal se uzda u menadžera Unaja Emerija, nekrunisanog kralja Lige Evrope. Baskijski trener je ovo takmičenje osvajao tri godine zaredom sa Seviljom, od 2014. do 2016.

- Ovo je dvomeč na najvećem mogućem nivou. Na tom nivou i želimo da budemo i biće ovo pravi test - rekao je Emeri pred susret sa “azurima”.

Ako je Emeri specijalista za Ligu Evrope, onda je trener Napolija čovjek Lige šampiona - Karlo Anćeloti je najveće klupsko takmičenje osvajao tri puta. Nikada, međutim, nije posebno brinuo o Ligi Evrope.

- Moramo da budemo hrabri i sigurni u svoje mogućnosti da bismo pobijedili tim kakav je Arsenal - istakao je Anćeloti.

Češka senzacija, Slavija iz Praga, čeka Čelsi - tu je makar favorit jasan.

- Rezultati našeg protivnika dovoljno govore koliko zna da bude opasan - kazao je menadžer Čelsija Mauricio Sari.

Lokalni derbi između Valensije i Viljareala će dati odgovor na to da li “žuta podmornica” ima snagu da gura u Evropi i brine o opstanku u Primeri, a očekuje se spektakl u dvomeču dvije super ofanzivne ekipe - Ajntrahta i Benfike.

Čelsijev Olivije Žiru je sa devet golova najbolji strijelac Lige Evrope, po osam su dali Višam ben Jeder iz Sevilje i Munas Dabur iz Red Bul Salcburga, koji su eliminisani) a na brojci sedam je Luka Jović iz Ajntrahta.

Bonus video: