El Kelaifi širi poslovanje na Ostrvo?

Kandidati su bivši evropski šampioni Aston Vila i Notingem Forest, kao i Kvins Park Rendžers
903 pregleda 0 komentar(a)
El Kelaifi, Foto: Twitter
El Kelaifi, Foto: Twitter
Ažurirano: 12.04.2019. 17:09h

Katar Sports Investments, koji gazduje Pari Sen Žermenom, planira da uloži novac u jedan klub iz engleskog Čempionšipa, piše Telegraf.

Kandidati su bivši evropski šampioni Aston Vila i Notingem Forest, kao i Kvins Park Rendžers.

Iz ovog fonda, navodno, istražuju mogućnost ulaganja novca u neki klub.

Ova informacija dolazi samo dan nakon što je francuski L'ekip javio da bi jedan katarski fond mogao da uloži novac i kupi Romu. Navodno taj fond nije pomenuti Katar Sports Investments, veći neki drugi, bogati fond.

Ipak, danas Telegraf piše da su iz Katar Sports Investmentsa, zainteresovani da poslovanje prošire na Ostrvo, tačnije u Čempionšip.

Katarski investitori su ambiciozni i ne bi se zadovoljili da njihov klub igra u drugoligaškom karavanu, pa bi ulaganja bila velika.

Ipak, pravila Uefe su takva, da je zabranjeno da dva kluba igraju zajedno u Ligi šampiona i Ligi Evrope, ukoliko imaju istu vlasničku strukturu. Mada, iz evropske kuće fudbala "zažmurili" su na to pravilo kada su u Ligi Evrope ove sezone u istoj grupi snage odmjerili Red Bul Lajpcig i Red Bul Salcburg.

Katar Sports Investments, na čijem čelu je Naser el Keliafi preuzeo je PSŽ 2011. godine. Od tada ovaj klub osvojio je šest šampionskih titula, ali u Evropi još uvijek nije napravljen konkretan rezultat. El Keliaifi, osim što je prvi čovjek Katar Sports Investmentsa, kontroliše i Bein Medija Grupu.

Bonus video: