Klop: Ne razmišljam o 2014. godini, sve ćemo uraditi da osvojimo titulu

"Naši navijači znaju da je do kraja prvenstva ostalo još pet utakmica. Imamo 82 boda, vjerovatno ćemo imati i više do kraja sezone"
1266 pregleda 1 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.04.2019. 18:04h

Fudbaleri Liverpula dočekuju Čelsi u nedjelju (17:30) u derbiju 34. kola Premijer lige.

Liverpul vodi bitku sa Mančester sitijem za titulu, koja se 29 godina čeka na "Enfildu" i svaka pobjeda do kraja veoma je bitna. Tim iz grada Bitlsa trenutno ima 82 boda, dva više i utakmicu više od konkurenta za naslov.

"Redsi" su blizu titule bili 2014. godine - i tada su vodili dvoboj sa "građanima", ali su upravo nakon duela sa Čelsijem i i čuvenog proklizavanja Stivena Džerarda kola otišla nizbrdo. Čelsi je tog 27. aprila 2014. trijumfovao 2:0 i ugasio snove o tituli tima, kojeg je tada vodio Brendan Rodžers.

Ipak, menadžer Liverpula, Jirgen Klop ne želi da podsjeća svoje igrača na kobna dešavanja tog aprilskog popodneva prije pet godina. Pritisak je i onako preveliki.

"Ni na sekund nijesam razmišljao o 2014. godini dok nijesam ušao ovdje, dok me nijeste pitali. Ne treba da poredimo ove sezone. Nemam pojma kako je bilo tada. Nijesam nervozan", kazao je Klop i nastavio:

"Ako iko hoće da priča sa mojim igračima o onome što se desilo 2014. godine, molim vas ne mojte. Moramo da budemo pozitivni. Naši navijači znaju da je do kraja prvenstva ostalo još pet utakmica. Imamo 82 boda, vjerovatno ćemo imati i više do kraja sezone. Ne nadamo se tituli, već ćemo uraditi sve što je potrebno da je osvojimo", uvjerava Klop

Poslije izlaganja o 2014. godini, Klop se okrenuo Čelsiju.

"Čelsi je u dobroj formi. Gledali smo ih dva puta ove nedjelje. Iako su odmarali neke važne igrače, pobijedili su u Evropi. I Čelsi i Azar su u naletu. Eden bi mogao da bude najbolji na svijetu. Snažan je, brz, dobar igrač. Pokušaćemo da ga zaustavimo Neće biti lako, ali i mi smo u formi. Moramo da iskoristimo prednost koju nam daje domaći teren."

Osvrnuo se i na skandiranaj navijača Čelsija Mohamedu Salahu. Oni su juče uzvikivali da je "Salah bombaš".

"To je primjer nečega što nije smjelo da se dogodi. Znak da nešto nije u redu sa ovim svijetom. Svi oni koji se time bave ne bi trebalo nikad u životu da kroče na stadion. Svaki tip rasizma je pogrešan, a fudbal je primer kako svi možemo da radimo zajedno. U ovoj igri je nebitno ko je odakle, ko su ti roditelji... Odvratno je to što se desilo Salahu. To nije problem Liverpula ili Čelsija, veće je od toga", zaključio je Klop.

Bonus video: