Ziceri za vodeće

Sutjeska kraj Bistrice protiv pretposljednjeg Lovćena, Budućnost u Kotoru sa posljednjeplasiranim Mornarom u 29. kolu Telekom 1. CFL. Zeta čeka Rudar, Titograd - Iskra, šansa za Grbalj protiv Petrovca
901 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Lovćen - Sutjeska na Trešnjici ranije ove sezone, Foto: Boris Pejović
Sa meča Lovćen - Sutjeska na Trešnjici ranije ove sezone, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.04.2019. 08:58h

Sutjeska i Budućnost apsolutni su favoriti u mečevima 29. kola Telekom 1. CFL i trebalo bi da se dogode velika iznenađenja pa da razlika nakon današnjih mečeva ne ostane ista - pet bodova u korist Sutjeske.

Nikšićani kraj Bistrice dočekuju pretposljednji Lovćen, koji ima samo jedan trijumf u posljednjih 12 utakmica, dok Budućnost na neutralnom terenu u Kotoru gostuje posljednjeplasiranom Mornaru, ekipi koja ima samo jednu pobjedu od početka sezone.

Današnja, 29. runda je ujedno i posljednja u kojoj su kandidati za titulu izraziti favoriti - već od narednog vikenda, naime, kada Sutjeska gostuje Petrovcu, a Budućnost dočekuje OFK Titograd, biće im mnogo teže...

U taboru aktuelnog šampiona su, ipak, vrlo opezni pred meč sa Cetinjanima, koji su nakon duže vremena vezali dva dobra rezultata u prethodnim kolima (pobjeda nad Zetom, remi sa Iskrom).

- Po tabeli smo apsolutni favoriti, ostvarili smo četiri puta više pobjeda, ali ne smijemo da zaboravimo da nas je upravo Lovćen zakinuo za dva boda na startu sezone - podsjeća Božo Marković, napadač Sutjeske, na remi sa Lovćenom u Kotoru (1:1), 11. avgusta prošle godine, još u 2. kolu prvenstva.

Nikšićani su imali problema sa Lovćenom i u trećem krugu, na startu proljeća, kada su na Trešnjici gubili početkom drugog poluvremena, ali su preokrenuli i slavili (3:1).

- Lovćen nije slučajno stigao do polufinala Kupa. Sve ovo ne daje nam za pravo ni da pomislimo da će biti lako, ali nam samopouzdanja ne nedostaje, znamo kako treba da igramo i svjesni smo koliko su važni bodovi. I sve su važniji kako odmiče prvenstvo - dodaje Marković.

Budućnost je žestoko oslabljena protiv Mornara - kartone “čiste” Mijić, Milić, Ivanović, Božović i Pešukić, a trener Branko Brnović najavio je da će van tima biti i Stoiljković i Tučević, zbog povreda.

Dakle, bez šest ili sedam prvotimaca Podgoričani će tražiti pobjedu protiv posljednjeplasiranog tima na tabeli.

- Nema sedam igrača, ali tu su momci koji treba da iskoriste šansu, pokažu da sam možda i ja pogriješio što ih nisam više stavljao da igraju. Nemamo pravo na grešku i nadam se da će i ovaj tim opravdati očekivanja u svakom smislu - poručio je Brnović.

- Mornar uopšte nema lošu ekipu, ali pobjeda je sve što nas zanima, ne samo danas, već u svakom meču do kraja. Svi predstojeći dueli za nas su kao finale - istakao je trener Budućnosti.

Šansu od prvog minuta će dobiti i nekadašnji reprezentativac, Ivan Delić.

- Drago mi je zbog povratka u Budućnost. Nisam opterećen ličnom minutažom, jer je sve podređenu uspjehu kluba i biću mnogo srećan ako osvojimo duplu krunu - kazao je Delić. OFK Titograd se vratio u formu, na posljednja četiri meča ostvario je tri pobjede i remi, a danas će pokušati da nastavi dobru seriju na Starom aerodromu protiv Iskre. Zeta se vratila na 3. poziciju, i ima dobru šansu da se učvrsti na tom mjestu ako pobijedi Rudar na Trešnjici, dok Grbalj može da preskoči Petrovac na 4. poziciji ako savlada Petrovac u Radanovićima.

Sve utakmice počinju u 16 sati.

Parovi:

Mornar - Budućnost (16 h) Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

Sutjeska - Lovćen (16) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Grbalj - Petrovac (16) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Zeta - Rudar (16) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

OFK Titograd - Iskra (16) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: