Sari: Liverpul je pod pritiskom, a nama su potrebni bodovi

"Biće teško protiv Liverpula. Svaka utakmica do kraja će biti teška"
436 pregleda 0 komentar(a)
Mauricio Sari, Foto: Reuters
Mauricio Sari, Foto: Reuters

Sezona se bliži kraju, u Premijer ligi borba za titulu dostiže tačku usijanja - ko će prvi proći kroz cilj, Liverpul ili Mančester siti tema je oko koje se lome koplja na Ostrvu.

Pet kola kola do kraja "redsi" imaju 82 boda, dva boda više i utakmicu više od Mančester sitija.

Jednu od preostalih pet utakmica Liverpul će odigrati sjutra protiv Čelsija (17:30). I "plavcima" su bodovi neophodni u borbi za Ligu šampiona - Mančester junajted, Totenhem i Arsenal rivali su za pozicije koje vode u elitno evropsko takmičenje.

Menadžer Čelsija, Mauricio Sari, svjestan je težine meča koji njegove momke očekuje sjutra na "Enfildu".

"Biće teško protiv Liverpula. Svaka utakmica do kraja će biti teška. Liverpul je jedan od najboljih klubova u Evropi sada, plasirao se u finale Lige šampiona prošle godine. Na Enfildu je uvijek nezgodno. Znamo da nam prijeti opasnost, ali isto tako znamo da smo spremni da igramo na maksimalnom nivou. Dobro smo i fizički i psihički", rekao je Mauricio Sari.

Čelsi je trenutno treći na tabeli sa 66 bodova - dva više od Totenhema, tri od Arsenala i pet od Junajteda. "Plavci" imaju meč više od glavnih rivala u borbi za plasman u Ligu šampiona.

"Liverpul je pod pristiskom, ali to je normalno. Ako želite da osvoji titulu, to tako mora da bude. Možete da budete nervozni, a da istovremeno budete motivisani. To nije nužno loša stvar. Mi se u ovom momentu borimo za mjesto koje vodi u Ligu šampiona, potrebni su nam bodovi."

Sjutrašnji meč počeće minutom ćutanja u znak sjećanja na žrtve Hilsboroa.

"To je prilika da navijači odaju poštu nastradalima i siguran sam da će to i uraditi."

U prvom meču ove dvije ekipe na "Stamford bridžu" nije bilo pobjednika (1:1).

Bonus video: