Poker Sutjeske, minimalac Budućnosti, preokret Zete, poraz Titograda

Odigrani svi mečevi 29. kola. Sutjeska je bila ubjedljiva kod kuće protiv Lovćena, a korak za liderom je održala Budućnost, minimalnom pobjedom protiv Mornara
4628 pregleda 0 komentar(a)
Sa utakmice Sutjeska - Lovćen (Foto: Milan Šapurić), Foto: Milan Šapurić
Sa utakmice Sutjeska - Lovćen (Foto: Milan Šapurić), Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 13.04.2019. 16:31h

Ista meta, isto odstojanje, bilans je 29. kola Telekom Prve lige.

Sutjeska je bila ubjedljiva kod kuće protiv Lovćena, a korak za liderom je održala Budućnost, minimalnom pobjedom protiv Mornara.

Vodeća Sutjeska savladala je u Nikšiću cetinjski Lovćen 4:0 i upisala 17. pobjedu ove sezone. Do pobjede došla je golovima Boža Markovića u 6. i 51, Stefana Cicmila u 71. i Bojana Božovića u 87. minutu.

Drugoplasirana Budućnost kao gost slavila je u Kotoru protiv Mornara 1:0, a odlučujući pogodak postigao je Aleksandar Vujačić u 41. minutu.

Od ekipa iz vrha slavila je i Zeta, dok je OFK Titograd poražen kod kuće od Iskre.

Zeta je pred svojim navijačima upisala je pobjedu protiv Rudara sa 2:1, golovima Nikole Krstovića u 40. i 75. minutu. Jedini pogodak za Rudar, vodeći na utakmici, postigao je Elom Kođo Niaveđi u osmom minutu.

Iskra je u gostima savladala OFK Titograd 2:1. Ekipa iz Danilovgrada do pobjede, devete u dosadašnjem dijelu šampionata, došla je golovima Balše Boričića u 24. i Darka Nikača u 52. minutu.

Jedini pogodak za OFK Titograd postigao je Marko Pavićević u 45. minutu.

Grbalj je u Radanovićima, golovima Vladana Kordića u 38. i 76. minutu, savladala Petrovac 2:0 i ostvario devetu pobjedu.

Krstović uvećao vođstvo na listi strijelaca

Fudbaler Zete, Nikola Krstović sa 12 golova vodeći je na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Napadač Budućnosti Aleksandar Vujačić postigao je deset, a po gol manje nekadašnji fudbaler Iskre, Stefan Milošević i napadač Sutjeske Božo Marković.

Po osam puta u listu strijelaca upisali su se Miloš Mijić iz Budućnosti, član OFK Titograda, Marko Pavićević i Vladan Kordić iz Grblja.

Po sedam golova postigli su japanski internacionalac u Petrovcu Šo Jamamaoto, golgeter Rudara Radomir Đaloviić, Stefan Đorđević iz Grblja i Goran Vujović iz Lovćena.

Po šest puta u listu strijelaca upisali su se Miloš Kalezić iz Petrovca, Vojin Pavlović iz OFK Titograda i Igor Ivanović iz Budućnosti.

Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u naredne četiri golgeteri Sutjeske Goran Vujović i Igor Ivanović i igrači Mladosti, Marko Šćepanović i Zoran Petrović.

Rezultati 29. kola

Mornar - Budućnost 0:1 (0:1)

Vujačić 41.

Sutjeska - Lovćen 4:0 (1:0)

Marković 6, 51, Cicmil 71, Božović 87.

Grbalj - Petrovac 2:0 (1:0)

Kordić 38, 76.

Zeta - Rudar 2:1 (1:1)

Krstović 40, 75 - Kođo 8.

OFK Titograd - Iskra 1:2 (1:1)

Pavićević 45+1 - Boričić 24, Nikač 52.

Tabela

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: