Savićević o čuvenom snimku iz Zagreba: Riječ po riječ i ja izručim što sam imao

Predsjednik FSCG ističe da nije ponosan na taj trenutak i da ne bi volio da ga po njemu pamte
10386 pregleda 9 komentar(a)
Savićević, Foto: Screenshot
Savićević, Foto: Screenshot
Ažurirano: 13.04.2019. 18:18h

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević dao je intervju za televiziju Sport klub, u kojem se, između ostalog, prisjetio i razgovora uoči kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo između Hrvatske i Jugoslavije 1999. u Zagrebu.

Savićević je tada pričao o očekivanjima uoči utakmice visokog rizika, a sve je u jednom trenutku otišlo u pogrešnom pravcu, kada je burno reagovao na uvrede jednog hrvatskog navijača.

“To se dešava pred utakmicu 1999. godine, igrali smo s Hrvatima. Ja dajem izjavu, sam ostao tamo, pričam, i čujem da neko stalno nešto dobacuje i stalno neke uvrede. U jednom momentu, više kad mi je puna glava bila njegovih psovki, a ja bio pred kraj izjave, ja se okrenem, vidim čovjeka ne više od metar sedamdeset, šezdeset... sad se sjećam, imao je dres šahovnicu, crnu jaknu i neku trenerku donji dio. Nema dva zuba u glavu. I ja, ne znam... onu psovku, okrenem se i kažem - šta ćeš? I tu riječ po riječ, ja izručim tu što sam imao", kaže kroz smijeh Savićević.

Ističe da nije ponosan na taj trenutak i da ne bi volio da ga po tome pamte.

"Okrenem se, znajući da vi ovaj snimak možete da se iskidate u slovo, u pola riječi, okrenem se i kažem “prema tome, nadam se da će se utakmica završiti fer i korektno”. Da završim izjavu, da idem u sobu, da što prije završim. I to pođe tako. Ja kada sam završio kažem - slušaj, ovo ćeš da otkineš. On kaže - naravno, Dejo. I što se dešava, prođe ta utakmica, poslije par mjeseci, ja u Beču, zove me režiser - e, završen je film, da ti pošaljem VHS kasetu. Ja mu dam adresu, meni to dođe, ta kaseta. On me zove, kaže - jesi vidio? Ja kažem ne, zovi me za sedam dana, jedno popodne kada budem imao vremena hoću na miru da odgledam. Ja poslije dva-tri dana, kada sam vidio ono, želudac mi se okrenuo. E, onda možete da zamislite šta sam njemu rekao”, zaključio je Savićević.

Bonus video: