"Fenjeraš" zaustavio mlade rezerviste Barselone, Atletiko smanjio zaostatak

Ernesto Valverde je počeo sa četiri debitanta Todiboom, Vageom, Muriljom i Rikijem Pućom, što je sa 24 godine i 133 dana najmlađi sastav koji je igrao u Primeri ove sezone
830 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Hueska - Barselona, Foto: BETA/AP
Sa meča Hueska - Barselona, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 13.04.2019. 18:46h

Nisu uspjeli Real Madrid i Atletiko Madrid, ali jeste "fenjeraš" - Hueska je zaustavila Barselonu, jer je kod kuće igrala bez golova za liderom Primere.

Istina, Barselona je na ovom meču igrala sa dosta rezervista.

Meč bez golova ova dva tima je iznenađenje, s obzirom na to da su Katalonci u posljednja dva odigrana meča sa Ueskom dali čak 18 golova, a primili samo dva. Prije pet godina bilo je 8:1 na Kamp Nou, a ove sezone 8:2. Prvi meč dva kluba u Primeri završen je ne toliko ubjedljivom pobjedom Barse 4:0.

Danas je, međutim, meč završen 0:0!

Ernesto Valverde je počeo sa četiri debitanta Todiboom, Vageom, Muriljom i Rikijem Pućom, što je sa 24 godine i 133 dana najmlađi sastav koji je igrao u Primeri ove sezone, a drugu utakmicu u dresu Barselone odigrao je i Kevin Prins Boateng, ali je podbacio na terenu.

Hueski, moguće, taj bod neće značiti ništa u borbi za opstanak.

Katalonci nisu uspjeli da dođu do pogotka protiv posljednjeplasiranog tima lige.

Jedine dvije šanse u prvom poluvremenu za Barselonu imali su Malkom i Dembele, ali je Santamarija oba puta reagovao sjajno i praktično donio bod svom timu.

U posljednjih 10 minuta, Ernesto Valverde je promijenio formaciju, na teren su ušli Kutinjo i Alba, ali to nije donijelo tri boda Barsi.

Šampion Španije u utorak dočekuje Mančester junajted u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, poslije trijumfa na Old Trafordu od 1:0.

Remi Barselone iskoristio je Atletiko Madrid, koji je pobjedom protiv Selte sa 2:0 smanjio zaostatak za liderom na devet bodova.

Seviljski derbi opravdao očekivanja, zanimljiva utakmica viđena je na "Pishuanu", a Sevilja je savladala Betis 3:2.

Meč je obilježila izuzetno čvrsta partija oba tima, sudija je bio na velikim mukama zbog tenzije koja je vladala na terenu i podijelio je čak devet žutih kartona.

Sevilja je ovom pobjedom ostala u borbi za mjesto u Ligi šampiona preskočivši Hetafe na četvrtoj poziciji od kog sad ima dva boda više i odigranu utakmicu više.

Betis je poslije poraza ostao na devetom mjestu sa i dalje realnim izgledima da u sljedećoj sezoni igra Evropu.

Fudbaleri Espanjola pobijedili su na svom terenu Alaves sa 2:1. Espanjol je poveo u 19. minutu golom Adrija Predrose, a prednost je u 47. minutu autogolom udvostručio Viktor Lagvardija. Konačan rezultat postavio je Džonatan Kaleri u 56. minutu.

Espanjol je ostvario drugu uzastopnu pojbedu, ukupno 11. u prvenstvu i zauzima 10. mjesto na tabeli sa 41 bodom.

Alaves je u posljednje četiri utakmice osvojio samo bod i sedmi je na tabeli sa 45 bodova, i doveo je u pitanje mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Rezultati 32. kola

Espanjol - Alaves 2:1

Pedrosa 18, Lagvardija (autogol) 47 - Kaleri 56.

Ueska - Barselona 0:0

Atletiko Madrid - Selta 2:0

Grizman 42, Morata 74.

Sevilja - Betis 3:2

El Hadadi 26', Sarabija 59, Vaskes 64 - Lo Selso 55', Teljo 82.

Nedjelja

Valjadolid - Hetafe (12)

Atletik Bilbao - Rajo Valjekano (14)

Real Sosijedad - Eibar (16.15)

Đirona - Viljareal (18.30)

Valensija - Levante (20.45)

Ponedjeljak

Leganes - Real Madrid (21)

Bonus video: