Postao reprezentativac sa 49 godina, a nikada se nije ni bavio fudbalom

''I dalje ne mogu da vjerujem da sam dobio poziv za reprezentaciju. Razmišljao sam 12 sekundi, iako nisam branio 20 godina, a i to je bilo rekreativno", rekao je Smit
1574 pregleda 0 komentar(a)
Obilježja Britanskih djevičanskih ostrva
Obilježja Britanskih djevičanskih ostrva
Ažurirano: 13.04.2019. 19:16h

Fudbalska priča godine stiže sa egzotičnih Britanskih djevičanskih ostrva, a junak je Martin Smit.

On je, naime, postao reprezentativac sa 49 godina, nikada se nije bavio fudbalom na ozbiljnom nivou, a poziv na nacionalni tim je dobio tako što je primijećen dok je igrao fudbal rekreativno, tokom odmora na karipskom ostrvo Moskito, čiji je vlasnik milijarder Ričard Branson.

Stajao je na golu i ubijedio selektora Britanskih djevičanskih ostrva da bi mogao da pomogne timu u kvalifikacijama za Ligu nacija Srednje i Sjeverne Amerike, na mečevima sa Bonerom i Ostrvima Turks i Keikos.

''I dalje ne mogu da vjerujem da sam dobio poziv za reprezentaciju. Razmišljao sam 12 sekundi, iako nisam branio 20 godina, a i to je bilo rekreativno", rekao je Britanac Smit, koji živi u Ipsviču.

On nije debitovao, već je mečeve odgledao sa klupe.

Reprezentacija Britanskih djevičanskih ostrva na Fifinoj listi zauzima 206. mjesto.

Britanska djevičanska ostrva su britanska prekomorska teritorija, a svako sa britanskim pasošem ima pravo da igrati nacionalni tim, pod uslovom da ima boravište na ostrvima.

Bonus video: