Kad Roj Kin poludi: Pogrešan poziv u pogrešno vrijeme

"Počeo je traži pogledom odakle dolazi buka. Okretao se kao manijak. Iskolačio je oči... I počeo da viče: 'Čiji je ovo telefon?'. Tišina. Opet je zaurlao: 'Čiji je ovo j.... telefon? Čujete li, čiji je ovo us... telefon?', priča Pike
156 pregleda 1 komentar(a)
roj kin, Foto: Reuters
roj kin, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2018. 11:04h

Đerar Pike važi za jednog od najčvršćih momaka svjetskog fudbala. Hrabar, jak u duelu, ne plaši se nikoga, otvoren u razgovorima na sve teme, autoritet...

Ipak, i on je nekada bio klinac, fudbalski početnik.

Bilo je to u Mančeste junajtedu, prije 12 godina, kada je sadašnji as Barselone bio nada "đavola", u kojima je strah i trepet bio - Roj Kin.

Pike je za "The Players' Tribune" izgledao prvi bliski susret za prgavim Ircem...

"Bili smo na sastanku pred utakmicu, sjedjeli u svlačionici, čekali šefa (Aleksa Fergusona) da dođe... Bio sam nevjerovatno nervozan... Zamislite, imam 18 godina, a tu sam sa Van Nistelrojem, Gigsom, Ferdinandom... Nisu ni znali ko sam ja, a ja sam želio da budem nevidljiv", kazao je Pike.

Za njegovu nesreću sjeo je pored najopasnijeg od svih - Roja Kina.

"Bilo je toliko usko da su nam se noge dodirivale. Mrtva tišina... Odjednom, začula se vibracija telefona. Shvatio sam da je moj telefon i da je u rancu, koji je odmah iznad Rojove glave", sjeća se Pike.

Odjednom, priča Pike, Kin je ustao...

"Počeo je traži pogledom odakle dolazi buka. Okretao se kao manijak. Iskolačio je oči... I počeo da viče: 'Čiji je ovo telefon?'. Tišina. Opet je zaurlao: 'Čiji je ovo j.... telefon? Čujete li, čiji je ovo us... telefon?', priča Pike, priznavši:

"Noge su mi se tresle od straha. Nekako sam uspio da izustim: 'Moj'. To što mi je rekao tom prilikom bolje da ne pričam".

Sada je, kaže Pike, sve drugačije.

"Nema više ni takvih momaka kao što je Roj. On je jednostavno takav. To je bila njegova svlačionica i tačka, a jedna od mojih grešaka u Junajtedu", priznao je Pike, koji se 2008. vratio u Barselonu.

Bonus video: