"Građani" opet osvojili London i preuzeli prvo mjesto

Mančester siti je novi lider sa bodom više od Liverpula u po 33 odigrane utakmice engleske Premijer lige, pošto su "građani" slavili protiv Kristal palasa sa 3:1
555 pregleda 0 komentar(a)
Rahim Sterling, Foto: Steven Paston
Rahim Sterling, Foto: Steven Paston
Ažurirano: 14.04.2019. 17:31h

Mančester siti je novi lider sa bodom više od Liverpula u po 33 odigrane utakmice engleske Premijer lige.

"Građani" su se u Londonu revanširali Kristal palasu za poraz na svom stadionu, slavio 3:1 u utakmici u kojoj Pep Gvardiola nije kalkulisao - izveo je najjači sastav, uprkos podatku da ih u srijedu očekuje utakmica sa Totenhemom u Ligi šampiona.

Brzonogi Rahim Sterling je pobjegao odbrani domaćina nakon pasa sa svoje polovine Kevina de Brujnea i u 15. minutu je pogodio sa osam metara.

Igrao je Siti puno bolje od rivala, ali je do drugog gola došao tek u 63. minutu. Aguero i Sane su sjajno razmijenili pas, a Njemac je uputio loptu ka Sterlingu koji je sa sedam, osam metara nebranjivo pogodio iz prve.

Ipak, Kristal palas je tada krenuo ofanzivnije, a kao kruna došao je sjajan pogodak kapitena Luke Milivojevića iz slobodnog udarca u 81. minutu.

Domaćin ipak nije uspio da potom priprijeti i osvoji bod potreban za matemnatički opstanak, ali jesu gosti iz kontre De Brujnea koju je u gol pretvorio Gabrijel Žezus. Siti je tako ove sezone dobio sve utakmice u Londonu!

Liverpul danas na "Enfildu" od 17,30 h u derbiju sa Čelsijem ima priliku da vrati prvo mjesto, ali uz utakmicu više...

Bonus video: