Solskjer želi da vrati vrijeme 20 godina unazad: Da opet damo gol u foto-finišu

Barselona večeras čeka Junajted u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, menadžer “đavola” se sjeća pogotka na “Nou Kampu” u finalu protiv Bajerna
673 pregleda 0 komentar(a)
Momenat kada je pao jedini gol na “Old trafordu”, Foto: Reuters
Momenat kada je pao jedini gol na “Old trafordu”, Foto: Reuters

Rutina kojom je Barselona pobijedila Mančester junajted (1:0) prije šest dana na “Old trafordu” neodoljivo je podsjetila na poraz tima Ole Gunara Solskjera od Pari Sen Žermena u prvoj meču osmine finala Lige šampiona.

Tako je pred večerašnji revanš u Kataloniji (21) ključno pitanje je li Barsa učila na greškama Parižana koji su potcijenili “crvene đavole” pred revanš zbog čega su šokantno eliminisani.

- Igraćemo da damo gol, ne da ga odbranimo - poručio je trener Barse Ernesto Valverde.

“Blaugrana” je u subotu odmorila gotovo čitav tim protiv Ueske u Primeri - Valverde je time jasno stavio do znanja da revanšu sa Junajtedom pristupa maksimalno ozbiljno.

- Nema straha, ali oprez je tu. Znamo da revanš četvrtfinala Lige šampiona ne može da bude lak, a i ime Junajteda poziva da budemo na vrhunskom nivou - istakao je Valverde.

Dok Barsa želi da se pita na putu do polufinala, navijači Junajteda prizivaju da se ponovi 1999. godina kada je Solskjer bio taličan i kada je kao igrač na “Nou Kampu” šokirao Bajern u sudijskoj nadoknadi finala i donio trofej u Ligi šampiona.

- Mnogo je tu emocija, naježim se i sada kada se sjetim te večeri. Vraćam se u Barselonu, samo sam jednom na tom terenu i igrao, ali sada je sve drugačije. Moj posao je da mislim na ekipu i na to kako da pobijedimo - poručio je Norvežanin.

Solsjker ima plan kako da napravi preokret.

- Odbrana je ključ, ne smijemo da primimo gol. Naša šansa je u prekidima, viši smo od protivnika... Neće mi smetati ni ako gol dođe u 93. minutu kao prije 20 godina, samo da ga postignemo i da bude vrijedan - kaže Solskjer.

Barsa gotovo da ne griješi kada pobijedi prvi evropski meč u gostima u nokaut fazi.

Od 41 okršaja prošla je čak 39 puta, a eliminisana je jedino od Kelna 1981. u Kupu Uefa i Meca 1985. u Kupu pobjednika kupova.

Katalonci nisu izgubili kod kuće u posljednjih 30 mečeva u Ligi šampiona (27 trijumfa), a primili su samo 15 golova od 2013. kada ih je deklasirao Bajern (0:3) u polufinalu. Junajted je ove sezone u Ligi šampiona dao 10 golova, od čega čak devet na gostovanjima...

Juve u problemu pred Ajaks: Nema Kjelinija, otpao i Mandžukić

Juventus je nekako pregrmio prvi meč protiv Ajaksa u Amsterdamu (1:1), a Masimilijano Alegri je dan pred revanš saznao vijesti koje brinu svakog navijača “stare dame” - opet neće biti Đorđa Kjelinija, niti Marija Mandžukića, a pod znakom pitanja je i Daglas Kosta.

- Ovo je utakmica koju mogu da igraju samo igrači koji su 100 odsto spremni. Da bismo stigli do polufinala moramo da ponovimo izdanje iz revanša sa Atletikom. Takav stav nam treba na terenu - rekao je Alegri.

Ajaks nikada nije pobijedio u Torinu, a pitanje je da li će nastupiti Frenki de Jong, nova akvizicija Barselone.

- Spremni smo na sve varijante - dodao je Alegri.

Velikan iz Holandije je jedini tim iz kvalifikacija koji je ostao u Ligi šampiona ove sezone, a san o polufinalu nije nerealan.

- Da bismo eliminisali Juve potrebno je da prevaziđemo sopstvene mogućnosti - istakao je trener “kopljanika” Erik ten Hag, koji ne može da računa na suspendovanog Nikolasa Taljafika.

Bonus video: