Englezi će biti bezbjedni u Rusiji, niko nema pravo da Ruse poredi sa nacistima

Velika Britanija neće poslati članove kraljevske porodice i Vlade na prvenstvo, iako će engleska reprezentacija učestvovati
1 komentar(a)
rusija sp, Foto: Reuters
rusija sp, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2018. 14:55h

Ruski ambasador u Velikoj Britaniji obećao je danas da će britanski navijači koji budu otišli na Svjetsko prvenstvo u Rusiji "biti potpuno bezbjedni", nakon zabrinutosti koju je izrazio London.

"Svi navijači će biti bezbjedni, preduzimaju se sve neophodne mjere. Siguran sam da će biti potpuna bezbjednost i inače neće biti potrebe za vizama", rekao je ruski ambasador Aleksandar Jakovenko na konferenciji za medije u Londonu.

Velika Britanija i Rusija su u sred diplomatske krize, nakon što je London optužio Rusiju za trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Srkipalja i njegove ćerke 4. marta u Solsberiju.

Britanske vlasti su protjerale 23 ruskih diplomata, a Rusija je kao uzvratnu mjeru proterala 23 britanskih diplomata.

Velika Britanija neće poslati članove kraljevske porodice i Vlade na prvenstvo, iako će engleska reprezentacija učestvovati.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson je juče na odboru za spoljne poslove britanskog parlamenta rekao da se slaže sa laburističkim poslanikom koji je rekao da će ruski predsjednik Vladimir Putin iskoristi predstojeće Svjetsko prvenstvo za svoju promociju, kao što je to učinio vođa nacističke Nemačke Adolf Hitler na Olimpijskim irama 1936. godine.

"Niko nema pavo da vrijeđa ruski narod koji je pobijedio naciste", rekao je Jakovenko.

Ranije danas Kremlj je osudio Džonsonovu izjavu i nazvao je "odvratnom, uvredjlivom i neprihvatljivom"

Bonus video: