Kraj ere - šta slijedi nakon još jednog evropskog razočaranja?

Juve će osvojiti Skudeto, ali ova sezona je već sada manje uspješna od prethodne četiri
1589 pregleda 1 komentar(a)
Juventus je razočarao, Foto: Reuters
Juventus je razočarao, Foto: Reuters

"Kraj puta", "apokalipsa", "debakl"..., sve su to naslovi italijanskih medija dan nakon senzacionalne, ali potpuno zaslužene eliminacije Juventusa u četvrtfinalu Lige šampiona od Ajaksa.

Juve je nakon sezona u kojima je bio nagazna mina za favorite postao dio njih u evropskoj eliti dolaskom Kristijana Ronalda i izgorio je - ono što je pokazao u oba okršaja protiv holandskog velikana zaista i nije bilo dostojno plasmana u polufinale.

Da li je sada stvarno kraj puta?

Vjeruje se da je Masimilijano Alegri zatvorio krug na klupi "stare dame", da je prošlo vrijeme i Đorđu Kjeliniju i Leonardu Bonućiju, kao i da je momenat da idu Mario Mandžukić, Aleks Sandro, Paulo Dibala...

"Još ranije sam rekao čelnicima kluba da želim da ostanem u Juveu i nakon ljeta. Ima vremena da o svemu opet razgovaramo", rekao je Alegri nakon bolne eliminacije od "kopljanika".

Juve će možda već za vikend osvojiti osmi uzastopni Skudeto, ali je već sada jasno da će ova sezona biti manje uspješna od prethodne četiri u kojima je "stara dama" osvajala duplu krunu.

Jer, Kup Italije je odavno "otišao", Juve je deklasirala Atalanta, sada je snove o peharu u Ligi šampiona prekinuo Ajaks...

"Nije Ajaks bio autsajder pred ovaj dvomeč. Kako to može da bude ekipa koja je dala pet golova Realu u osmini finala?", pita se Alegri i nastavlja:

"Neću reći da je ovo naša najgora eliminacija. Juve uvijek ima ambicije da pobjeđuje - nekada dođete do finala, nekada ne", istakao je Alegri, koji je s Juventusom izgubio dva finala, 2015. od Barselone i 2017. od Reala.

Ronaldo je doveden da napravi razliku u korist Juvea u Ligi šampiona, ali neće biti u polufinalu prvi put nakon osam godina.

"Ronaldo nam je dao mnogo, pokazao kakav je igrač, ali u četvrtfinalu vam treba svaki igrač. Ovo su mečevi koje odlučuje jedan detalj, a mi smo dozvolili da nekoliko detalja bude na strani Ajaksa", jasan je Alegri.

Ovogodišnji tim Ajaksa je sastavljen za cifru od 51 milion eura, a Juve je samo na dolazak Ronalda dao dvostruko više. Kupio je i Žoaa Kansela i Daglasa Kostu za po 40 miliona, Bonućija 35, golmana Matiju Perina 12...

"Totalni fudbal pravi veću razliku od Kristijana", redakcijski je komentar "Gazeta delo sporta".

Bonus video: