Japanac Tačibana šokirao Lovćen: Petrovčani zadovoljniji sa 1:1

Lovćen poveo preko Ivana Pejakovića u 89. minutu, izjednačio Japanac Rjota Tačibana u petom minutu sudijske nadoknade vremena
1122 pregleda 0 komentar(a)
Novica Eraković (Lovćen) u duelu sa Halilom Muharemovićem (Petrovac), Foto: Filip Roganović
Novica Eraković (Lovćen) u duelu sa Halilom Muharemovićem (Petrovac), Foto: Filip Roganović

Golom glavom Japanca Tačibane, jednog najnižih na terenu, i to u petom minutu sudijske nadoknade, Petrovac je izjednačio na 1:1 protiv Lovćena i mnogo zadovoljniji završio prvi meč polufinala Kupa Crne Gore u fudbalu (1:1).

Cetinjani su u prvoj utakmici bili domaćini na stadionu Koma na Zlatici. Revanš je 1. maja u Petrovcu.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, u kojem su oba tima imala po jednu dobru šansu, činilo se da Petrovčani kontrolišu igru u nastavku, a stvorili su i dobru šansu preko Japanca Jamamota.

Da je ta kontrola, međutim, bila samo prividna pokazao je detalj iz 69. minuta - vezista Lovćena Ivan Pejaković prošetao se kroz odbranu Petrovčana, svog nekadašnjeg kluba, i pogodio za 1:0.

Imali su fudbaleri Lovćena idealan rezultat u svojim rukama, mogli su čak i da uvećaju prednost, ali je Vujović u finišu propustio dobru priliku.

I onda, u petom minutu sudijskog dodatka, Marković je izveo korner, Tačibana ostao sam na petercu i glavom pogodio za izjednačenje.

Petrovac, koji je u prvenstvu sva tri puta pobijedio Lovćen ove sezone, sada je bliži prolasku u finale.

U drugom polufinalu sjutra će se na stadionu pod Goricom sastati Budućnost i Sutjeska (18 sati).

Revanš je takođe 1. maja.

Bonus video: