Vaha spriječio svoj PSŽ da proslavi u Nantu

PSŽ ima 17 bodova prednosti na šest kola do kraja u odnosu na drugoplasirani Lil
1359 pregleda 0 komentar(a)
Vahid Halilhodžić, Foto: David Vincent
Vahid Halilhodžić, Foto: David Vincent

Ni drugu meč loptu da obrani titulu i to šest kola prije kraja Pari Sen Žermen nije iskoristio. "Svecima" je bila potrebna pobjeda u Nantu, da šest kola prije kraja osiguraju naslov prvaka Francuske, ali ih je spriječio bivši igrač i trener, Vahid Halilhodžić.

PSŽ je odlično ušao u utakmicu u Nantu, i u 19. minutu Dani Alveš je postigao evrogol sa skoro 30 metara. Ipak, "sveci" nisu imali snagu koju i prije dvije sedmice, kada su u polufinalu Kupa Francuske sa lakoćom dobili Nant sa 3:0. PSŽ nije računao na čak devet prvotimaca i Tomas Tuhel je na klupi imao svega pet igrača.

To je Nant iskoristio da poravna golom Dijega Karlosa nakon kornera u 22. da bi preokret sa par metara od gola Bufona potpisao Majed u 44. minutu.

I u nastavku je domaćin nastavio sa boljom igrom i Dijego Karlos je opet bio strijelac nakon novog kornera u 52. minutu.

Koliko klase imaju igrači PSŽ-a, pokazao je 19-godišnji Turčin Metehan Guklu, koji je na debiju za prvi tim postigao gol u 89. minutu. Ipak "sveci" nisu mogli ni do remeija, pa je Nant nakon skalpa Lionu prije tri dana, dobio i PSŽ i došao je do 37 bodova. "Kanarincim,a" za sopatanak su dovoljna još tri u posljendjih šest utakmica, dok će PSŽ čekati na kiks Lila ili pobjedu za ovjeru titule.

Bonus video: