Derbi u Kupu: Serija Sutjeske na najtežem ispitu pod Goricom

Ovo je najveći crnogorski derbi i vjerujem da će sve biti u znaku dobrog fudbala. Respektujemo rivala, ali vjerujemo u svoj kvalitet i fizičku pripremljenost. Nadam se da ćemo sačuvati mrežu, kao i da ćemo dati makar jedan gol - kaže vezista Budućnosti Draško Božović
882 pregleda 2 komentar(a)
Duel Cigera i Stoiljkovića na nedavnom meču kraj Bistrice, Foto: Milan Šapurić
Duel Cigera i Stoiljkovića na nedavnom meču kraj Bistrice, Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 18.04.2019. 08:56h

Sezonu u kojoj će se sastati čak šest puta, Budućnost i Sutjeska nastavljaju četvrtim međusobnim duelom - okršajem u prvoj utakmici polufinala Kupa (18 sati).

Oba tima imaju šansu da osvoje duplu krunu - Nikšićani su bliži tituli, jer imaju pet bodova više u prvenstvu, sedam kola prije kraja, a nedavno su kraj Bistrice golom u posljednjoj sekundi (2:2) odbili nalet velikog rivala.

Podgoričani danas imaju novu šansu da uzdrmaju rivala, ovoga puta u Kupu...

- U decembru smo igrali neriješeno pod Goricom, nedavno smo u Nikšiću ispustili pobjedu - bili smo bolji, imali dva gola prednosti. Očekujem da ovoga puta pobijedimo i pokažemo kvalitet, kao i napredak koji je očigledan u odnosu na jesenji dio - ističe Branko Brnović, trener Budućnosti.

Sutjeska je i prošle sezone blistala u prvenstvu, dominantno osvojila titulu, ali je u Kupu eliminisana - od Budućnosti. Podgoričani su u četvrtfinalu dobili oba duela - 2:0 pod Goricom, 1:0 kraj Bistrice.

Brnović bi prihvatio prošlogodišnji rezultat iz prvog meča...

- Volio bih da bude 2:0 ili 3:0 za nas, ali nisam opterećen epilogom. I da ne bude tako, čak i da ne pobijedimo - uvjeren sam da možemo da dobijemo i u revanšu u Nikšiću.

Nedavni, prvenstveni duel u Nikšiću obilježila je žestoka tuča “varvara” i policije, Brnović se nada fer i sportskom ambijentu pod Goricom.

- Vjerujem da ćemo svi uživati, da će biti spektakl i na tribinama i terenu.

Sutjeska stiže u Podgoricu nakon lijepe pobjede nad Lovćenom u prvenstvu (4:0), a serija tima Nikole Rakojevića od 20 uzastopnih utakmica bez poraza u oba takmičenja, biće na najvećem mogućem ispitu.

- Derbi je uvijek derbi, utakmice između Sutjeske i Budućnosti imaju posebnu draž. Vjerujem da će utakmica opet zadovoljiti ukuse publike. Naš cilj je da ostanemo neporaženi, bilo bi idealno da postignemo gol. Ali, šta god da se desi, odlučivaće revanš - kaže defanzivac Sutjeske Nemanja Nedić.

Oba tima su oslabljena - Budućnosti nedostaje najbolji igrač u dosadašnjem dijelu sezone Miloš Mijić, Sutjeska je bez defanzivca Stefana Cicmila.

Bonus video: