Gvardiola za šest godina potrošio 812 miliona na pojačanja, a nije stigao dalje od polufinala LŠ

Gvardiola je 2011. godine posljednji put vodio jedan tim u finalu najjačeg klupskog takmičenja, kada je sa Kataloncima bio osvajač Lige šampiona
1715 pregleda 4 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: BETA/AP
Pep Gvardiola, Foto: BETA/AP

Ni velike pare ne pomažu da se stigne do uspjeha, posebno u Ligi šampiona. Zna o tome nešto Pari Sen Žermen, ali ne samo klub iz Pariza...

Marka je izračunala da je Pep Gvardiola potrošio 608 miliona eura u protekle tri sezone na pojačanja u Mančester sitiju. U topm periodu, Siti je eliminisan dva puta u čevrtfinalu, drugi put u srijedu veče od Totenhema, i jednom u osmini finala.

U prvoj sezoni na klupi "građana", Gvardiola je na pojačanja potrošio 213 miliona (Džon Stouns, Gabrijel Žezus, Gundogan) a u drugoj je trošak bio 317,5 miliona (Bernardo Silva, Ederson, Kajl Volker, Bendžamin Mendi, Laporte, Danilo). Prošlog ljeta se "štedjelo", Siti je potrošio "samo" 77 miliona, od čega je najviše otišlo na dolazak Rijada Mareza.

Od kada je kupio klub, 2008. godine, šeik Mansur bin Zajed je ukupno potrošio milijardu i 660 miliona, a od osvajanje Lige šampiona nema ništa.

Marka je izračunala da je Gvardiola na pojačanja potrošio ukupno 812 miliona, računajući i period dok je bio na klupi Bajerna.

Stigao je u klub koji je bio aktuelni prvak Evrope, sa Jupom Hejnkesom na klupi, a Bavarci su Gvardioli "poklonili" igrače poput Gecea, Alkantare, Vidala, Benatije i Daglasa Koste, uz ukupan trošak od 204,4 miliona eura.

Pep je, međutim, sa Bavarcima je tri puta zastajao u polufinalu Lige šampiona, kao i u posljednjoj godini na klupi Barselone, u sezoni 2011/2012.

Gvardiola, dakle, nije stizao do finala najjačeg klupskog takmičenja od 2011. godine, kada je sa Kataloncima bio osvajač Lige šampiona...

Bonus video: