Jedan čovjek zna kako se zaustavlja Ajaks: Čvrsto, snažno i sporo

"Postavili smo utakmicu kakvu nisu željeli. Imali smo sporije napade, bili smo fizički jaki, išli smo u duele, usporavali ih. Felaini je imao važnu ulogu, nisu mogli da se nose s njim", kazao je Murinjo
823 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Ajaksa, Foto: AP
Fudbaleri Ajaksa, Foto: AP

Ajaks je hit evropskog fudbala, polufinalista Lige šampiona i ekipa koja je igrom i talentom opčinila javnost i stručnjake.

Moć mladog amsterdamskog tima mogla je da se nasluti još prije dvije godine, kada je Ajaks stigao do finala Lige Evrope, gdje ga je zaustavio Mančester junajted.

Bilo je prilično lako i rutinski za tadašnji tim Žozea Murinja, koji je otkrio kako je zaustavio tehniku i vještinu Ajaksovih igrača.

"Postavili smo utakmicu kakvu nisu željeli. Imali smo sporije napade, bili smo fizički jaki, išli smo u duele, usporavali ih. Felaini je imao važnu ulogu, nisu mogli da se nose s njim", kazao je Murinjo.

"Ako protiv Ajaka igrate kako njima odgovara, ako krenete u brze napade, ako inisistirate na kratkim dodavanjima, rizikujete da budu bolji od vas. Barselona i Liverpul imaju kvalitet da igraju onako kako žele, ali mnogi timovi moraju da se pomalo i prilagode. Kada nemate preveliki kvalitet, morate da igrate strateški", naglasio je Murinjo.

Bonus video: