Evro-Zeta

Zeta se zacementirala na 3. poziciji i napravila ogroman korak u borbi za Evropu. Rudar prekinuo seriju Grblja, Lovćen otpisao Mornar
671 pregleda 0 komentar(a)
Sve bliži plasmanu u Evropu: Fudbaleri Zete i trener Roganović, Foto: Savo Prelević
Sve bliži plasmanu u Evropu: Fudbaleri Zete i trener Roganović, Foto: Savo Prelević

Četiri puta ove sezone igrali su Iskra i Zeta, četiri puta je pobijedio gost - Golubovčani su imali sreću da se u 30. kolu sastanu sa Danilovgrađanima na strani, a trijumfom od 1:0 ostvarili su krucijalnu pobjedu u borbi za Evropu.

Ranije ove sezone, Iskra je dva puta slavila na Trešnjici (3:1, 2:0), dok je Zeta dobila oktobarski meč na stadionu braće Velašević (2:1).

Presuda sa lijeve strane

Pravu uspavanku u Danilovgradu razbila je akcija gostiju u 71. minutu, sjajna kombinacija ljevaka - Đorđije Vukčević je lijepom solo-akcijom i pravovremenom asistencijom sastavio sa golom Nemanju Sekulića, koji je precizno gađao suprotni ugao.

Treća uzastopna pobjeda Zete, najbolja proljećna serija i šest bodova više na 3. mjestu u odnosu na OFK Titograd, koji danas gostuje Budućnosti.

- Vezali smo pobjede i sada imamo motiv više u borbi za Evropu. Došli smo da pobijedimo, uspjeli smo, a imali smo sreće da ne primimo gol nakon nekoliko grešaka na početku utakmice - kazao je Dejan Roganović, trener Zete. Iskra je imala nesreću da joj se na zagrijavanju povrijedi važni vezista Irfan Šahman, ali i pored toga domaći su mogli da postignu gol u prvom poluvremenu - dva puta je u dobrim situacijama bio Darko Nikač, ali nije bio precizan.

- Povreda Šahmana nam je poremetila koncepciju, ali to nije opravdanje za lošu igru. Kada smo propustili dva zicera u prvom poluvremenu, bilo je jasno da ćemo teško doći do pobjede - kazao je trener Iskre Aleksandar Nedović.

Danilovgrađani nisu sada toliko sigurni u borbi za opstanak, jer im se Rudar, koji je u zoni baraža, približio na tri boda.

"Rafal" Pljevljaka u finišu

Pljevljaci su pod Golubinjom nokautirali Grbalj - 3:0, zabilježili su tek drugu pobjedu ovog proljeća, kući su slavili nakon dugačkih pet mjeseci, ali i dalje “plivaju” kada je u pitanju borba za opstanak, još se nadaju spasavanju bez baraža.

Iznenađujuće sigurna i visoka pobjeda tima Nenada Vukčevića, jer je Grbalj bio u seriji od četiri meča bez poraza, približio se borbi za Evropu.

- Bolje smo počeli utakmicu, imali dvije više nego dobre prilike za gol. Nismo ih iskoristili, a onda nam je Rudar postigao gol, praktično ni iz čega i preuzeo kontrolu igre - prokomentarisao je trener Grbljana Vesko Stešević.

Vladan Kordić, a posebno Ivan Vuković, kada je štoper domaćih Janko Simović spašavao sa gol-linije, imali su dobre šanse da lansiraju Grbljane.

Kazna je bila brza i surova - Miloš Zečević je u 27. minutu nakon povratne lopte Radomira Đalovića zakucao loptu u mrežu sa sedam metara.

- Grbalj je bolje počeo, ali smo preuzeli kontrolu nakon 20 minuta igre, tokom poluvremena izvršili neke taktičke korekcije, prije svega vezane za Ivana Vukovića, koji nam je pravio dosta problema. Odigrali smo u drugom dijelu baš kao što smo se dogovorili, kontrama smo kaznili protivnika - istakao je Nenad Vukčević.

Rudar je bio puno opasniji u drugom dijelu, iako su Grbljani jalovo napadali. Kođo i Đalović propustili su dobre šanse, ali domaći su sve naplatili u nadoknadi - prvo je Đalović pogodio mrežu na asistenciju Tomaševića, da bi rezervista Janko Gogić, tek što je ušao u igru, postigao prvi prvoligaški gol.

Lovćen otpisao Mornar

Na začelju je sve jasno, nakon “derbija zaćelja” - Lovćen je na kampu FSCG u Podgorici pobijedio Mornar sa 1:0 i gurnuo ga ka Drugoj ligi.

Samo teorija još čuva Barane, koji imaju 12 bodova manje od pretposljednjeg Lovćena. Moglo je sve da bude drugačije da je Filip Kalačević početkom nastavka iskoristio penal za Mornar - odbranio mu je Ivan Janjušević.

Kazna je stigla ubrzo - Goran Vujović je u 61. minutu udarcem glavom realizovao centaršut Ivana Pejakovića i maltene osigurao Cetinjanima baraž za opstanak.

Bonus video: