Borba za titulu: Počinje ono pravo

Teška iskušenja za vodeće - Budućnost u podgoričkom derbiju dočekuje OFK Titograd, Sutjeska u Petrovcu (16.30)
954 pregleda 0 komentar(a)
Podgorički derbi: Igor Ivanović (Budućnost) i Jovan Nikolić (Titograd), Foto: Savo Prelević
Podgorički derbi: Igor Ivanović (Budućnost) i Jovan Nikolić (Titograd), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.04.2019. 10:32h

Branko Brnović je preuzeo Budućnost oktobra prošle godine, uoči duela sa OFK Titogradom, a njegova ekipa je pobjedom 2:1 preuzela vrh tabele.

Tačno šest mjeseci kasnije, u novom podgoričkom derbiju, ponovo na svom stadionu, Budućnost nema pravo na grešku kako bi - ostala u trci za prvu poziciju.

Mečevima 30. kola ujedno počinje i “prava” borba za titulu, jer je i vodeća Sutjeska, koja ima pet bodova više, na teškom iskušenju u Petrovcu. Oba meča počinju u u 16.30 sati.

Mijić: Želimo da sve zavisi od nas

Budućnost je u međuvremenu pobijedila OFK Titograd u gostima, početkom drugog dijela sezone, a današnji duel je prvi u nizu u kojem “plavi” nemaju pravo na grešku.

- Pokazali smo da možemo da igramo kvalitetan fudbal i takvu partiju hoćemo i danas - poručuje Miloš Mijić, koji se vraća u tim Budućnosti nakon pauze protiv Sutjeske u Kupu zbog suspenzije.

Sa njim je ekipa osjetno jača, pokazali su to i dosadašnji dueli.

- Mnogo je stvari koje mogu da utiču na ishod, ali mi želimo da sve zavisi od nas. Rival ima adute, ali mislim da će presuditi kvalitet koji je na našoj strani - dodao je Mijić.

Budućnost želi da dobije sve mečeve do kraja, ne samo današnji...

- Nadam se da će se prvenstvo odlučivati u posljednjem kolu, kada dočekujemo Sutjesku. Za tako nešto potrebno je da direktni konkurent negdje kiksa, a da mi pobijedimo sve utakmice. Za to smo spremni, ali idemo redom - kaže golman Budućnosti Milan Mijatović.

OFK Titograd se bori za Evropu, a na tom putu je značajno usporio porazom od Iskre u prošlom kolu.

- Radujemo se odličnoj utakmici, na velikom stadionu - kazao je trener Titograda, Austrijanac Peter Pakult.

- Čeka nas težak protivnik i treba nam najbolji mogući pristup. Moramo da se držimo dogovora i individualnih obaveza, potrebno je da svako od nas da 100 odsto.

Sutjeska - pola godine bez poraza

Prošle godine, 20. oktobra, Sutjeska je gostovala Petrovcu pod Malim brdom i izgubila 1:0.

Taj poraz je bio uvod u nevjerovatan niz tima Nikole Rakojevića, koji se tačno pola godine kasnije vraća u Petrovac sa serijom od 21 utakmice bez poraza u oba takmičenja.

Nikšićani i čuvaju pet bodova prednosti na vrhu, u odnosu na Budućnost.

- Nemamo pravo na kiks, ni na kakvo opuštanje. Petrovac je dobar, ali naš cilj je pobjeda. Želimo da pobijedimo i za našeg klupskog druga Miljana Vlaisavljevića, koji je doživio tešku povredu u Kupu protiv Budućnosti - kaže kapiten Sutjeske, golman Vladan Giljen.

Petrovac je vezao četiri poraza u prvenstvu - negativnu seriju pokušaće da prekine protiv lidera i aktuelnog šampiona.

- U boljoj su formi od nas, ali to ne mora ništa da znači. Imaćemo veliki motiv - poručuje defanzivac Petrovca Lazar Pajović.

Bonus video: