Van Gal: Solskjer protiv svih velikih timova parkira autobus

"Ole to ne radi samo unutar 20 metara, već to radi ispred De Hee", ističe Holanđanin
906 pregleda 0 komentar(a)
Solskjer, Foto: AP
Solskjer, Foto: AP

Zahuktava se borba u Premijer ligi, kako za titulu tako i za preostala mjesta u Ligi šampiona. Jedan od kandidata je i Mančester Junajted sa Oleom Gunarom Solskjerom a zanimljivo viđenje igre tima pod Norvežaninom iznio je bivši trener Luj van Gal.

"Može se reći da je Ole imao nekakav uticaj na početku jer je Junajted bio deveti na tabeli kada ih je preuzeo i nije ličio ni na šta. Igrao je anti-fudbal, kako bih ja to nazvao, ali nemojte misliti da se Ole libi da parkira autobus", rekao je Van Gal.

Poslije početnog zanosa i osam vezanih pobjeda govorilo se o rapsodiji Crvenih đavola. Ali neki ljudi su i tada govorili ono što se i danas govori sve glasnije, da Solskjer protiv jačih ekipa igra na "čekalicu", piše Sport klub.

"Protiv svih velikih timova igra tako. Parkirao je autobus protiv Arsenala (FA kup), Totenhema (Premijer liga), PSŽ i Barselone (Liga šampiona). Ole to ne radi samo unutar 20 metara, već to radi ispred De Hee. Sa brzim Rašfordom i Lukakuom može ovaj tim da se oslanja na kontre, ali ako hoće ponovo da bude dominantna sila u Evropi, moraće da mijenjaju stil", kaže van Gal.

Mančester Junajted je trenutno šesti sa 64 boda, dva manje od četvrtog mjesta koje vodi u Ligu šampiona.

Bonus video: