Egzekutor Vujačić, dirigent Janković, Božović za TV špice

Ovo su fudbaleri koji su obilježili 30. kolo Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige
934 pregleda 1 komentar(a)
Periša Pešukić i Aleksandar Vujačić slave gol Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Periša Pešukić i Aleksandar Vujačić slave gol Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Sezona ulazi u sam finiš i ostalo je još samo šest kola, neki fudbaleri nastavljaju sa sjajnim partijama (Milić, Stoiljković i Vujačić iz Budućnosti, Vujačić iz Zete, Đalović iz Rudara, prije svih), ali pojavljuju se i neki novi.

Libijac Zakarija Mohamed Elmabruk Alharaiš, popularni Ziko, mogao bi da bude “faktor X” Sutjeske, kada je u pitanju borba za titulu prvaka.

Ovo su igrači koji su obilježili 30. Telekom 1. CFL.

Ivan Janjušević (Lovćen) - nekadašnji reprezentativac, šampion sa Mogrenom i Sutjeskom, vratio se ovog proljeća u crnogorski fudbal, no tek se u 31. kolu “čulo” za njega - odbranio je penal protiv Mornara i, ispostavilo se, trasirao put Lovćenu ka pobjedi.

Bojan Ciger (Sutjeska) - nevjerovatna serija Nikšićana od 21 meča bez poraza u oba takmičenja, odbrana za to ima velikih zasluga. Ciger je zimus stigao kao štoper, profilisao se kao desni bek.

Periša Pešukić (Budućnost) - podgoričani pune mreže rivala ovog proljeća, postigli su 31 gol na 11 mečeva, ali uz Sutjesku i Zetu imaju i najbolju odbranu. Bek Pešukić pomaže u oba pravca.

Stefan Milić (Budućnost) - vođa odbrane Budućnosti, kapiten, vjerovatno i budući reprezentativac, odigrao je bez greške protiv Titograda.

Igor Vujačić (Zeta) - vođa odbrane Zete, kapiten, sadašnji reprezentativac, odigrao je bez greške protiv Iskre.

Janko Simović (Rudar) - nakon problematičnog meča protiv Zete u prošlom kolu, kada je bio direktan krivac za gol, stabilizovao je odbranu Rudara i bio jedan od najzaslužnijih za odlično izdanje i pobjedu 3:0 nad Grbljem.

Đorđije Vukčević (Zeta) - sjajan solo-prodor i asistencija za jedini gol u Danilovgradu, i to sa pozicije lijevog beka.

Branislav Janković (Sutjeska) - dirigovao igrom šampiona na jednom od najtežih gostovanja do kraja sezone. Nikšićani su preobordili još jednu “stanicu” u borbi za titulu. Osim dobre igre u polju, Janković je uputio i završni pas, koji je prethodio jedinom golu...

Miloš Zečević (Rudar) - načeo Grbalj u prvom poluvremenu. Nakon njegovog gola, drugog ove sezone, sve je bilo lakše za Pljevljake u nastavku.

Draško Božović (Budućnost) - gol za TV špice - da ga je dao neko u španskoj Primeri, ili engleskoj Premijer ligi, o njemu bi se pričalo danima. Iz “skraćenog kornera”, iskosa sa lijeve strane, pogodio suprotne rašlje gola OFK Titograda i otvorio put Budućnosti ka još jednoj laganoj i ubjedljivoj pobjedi.

Nemanja Sekulić (Zeta) - pravo pojačanje dobila je Zeta zimus iz pljevaljskog Rudara. Nakon nekoliko dobrih partija, stigao je i gol, i to za pobjedu...

Zakarija Alaraiš (Sutjeska) - zimus je značajno kasnio sa pripremama, jer je tokom odmora u Libiji izgubio pasoš. Srećom po Sutjesku, uspio je na vrijeme da izvadi nova dokumenta - oplemenio igru Nikšićana, postigao sjajan gol za pobjedu u Petrovcu. Ako Sutjeska osvoji titulu, Ziko će biti značajan faktor.

Dušan Stoiljković (Budućnost) - on po desnoj, Igor Ivanović po lijevoj strani, jednostavno su “unakazili” odbranu OFK Titograda. Stoiljković je efektno asistirao za treći gol, efektno je postigao četvrti, mogao je da pogodi još jednom.

Goran Vujović (Lovćen) - Cetinjani mirno spavaju, barem do junskih mečeva baraža za opstanak - zahvaljujući golu nekadašnjeg reprezentativca, Mornar je distanciran na ogromnih 12 bodova.

Aleksandar Vujačić (Budućnost) - dobar je bio i jesenas u dresu Petrovca, ali otkada je došao u Budućnost igra kao preporođen. Čak osam golova je postigao u drugom dijelu sezone, izjednačio se sa Krstovićem na vrhu liste strijelaca (po 12).

Radomir Đalović (Rudar) - i on se razigrao u drugom dijelu sezone, daje golove (šest na proljeće), asistira, drži Pljevljake još u igri kada je u pitanju borba za opstanak bez baraža..

Bonus video: