Benzema konačno nije Ronaldova sjenka

Predstavljamo igrače koji su se istakli tokom fudbalskog vikenda u najjačim evropskim ligama
1474 pregleda 0 komentar(a)
Karim Benzema, Foto: Reuters
Karim Benzema, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2019. 19:30h

Sve što je Karim Benzema za ovih 10 godina uradio u Real Madridu nekako je bilo u sjenci učinka Kristijana Ronalda, čovjeka kojem je u “kraljevskom klubu” bilo podređeno apsolutno sve.

Portugalac je ljetos napustio Madrid i pojačao Juventus, a Benzema postao prva napadačka opcija, prvo Đulena Lopetegija, potom Santjaga Solarija i na kraju Zinedina Zidana, koji nikada nije krio da obožava zemljaka.

Francuz je prije dvije noći het-trikom srušio Atletik Bilbao, ali i postao prvi igrač u istoriji Reala koji je bio strijelac osam pogodaka zaredom u španskom šampionatu.

Predstavljamo igrače koji su se istakli tokom fudbalskog vikenda u najjačim evropskim ligama:

GOLMAN

Ederson (Mančester siti) - u premijerligaškom duelu sa Totenhemom je bio mnogo sigurniji nego u onom evropskom. Da nije bilo Brazilca, koji je u tri navrata zaustavio Sona, Siti bi sada bio u velikom problemu u borbi za titulu.

ODBRANA

Zule (Bajern) - Bavarci se i dalje pitaju nakon teške pobjede nad Verderom. Da situacija na tabeli bude i dalje ista pobrinuo se robustni defanzivac jedinim pogotkom na “Alijanc areni”.

Bruno Alveš (Parma) - u karijeri je uvijek bio poznat kao beskompromisan, a u 37. godini je pokazao da može da odglumi Kristijana Ronalda. Maestralno je pogodio iz slobodnog udarca i donio Parmi remi protiv Milana.

Dinj (Everton) - Mančester junajted je ponižen na “Gudisonu” - 4:0, a francuski bek je iz voleja postigao treći gol za “karamele”.

SREDINA

Foden (Mančester siti) - Pep Gvardiola se kockao protiv Totenhema kada mu je dao šansu od početka, a engleski tinejdžer mu je za povjerenje vratio pogotkom već nakon pet minuta.

Vajnaldum (Liverpul) - borba za titulu se nastavlja, Holanđanin je olakšao “redsima” put do trijumfa u Velsu u duelu sa Kardifom.

Lemar (Atletiko Madrid) - omaleni vezista baš i nije opravdao očekivanja i novac koji je uložen u njega (75 miliona), ali je makar donio tri boda na gostovanju Eibaru.

Gedeš (Valensija) - prošle godine je briljirao, ove nije ni sjenka tog igrača, ali nije kasno da Portugalac pokaže kakva je klasa. Dvostruki strijelac u Sevilji protiv Betisa, Liga šampiona je realan cilj za “slijepe miševe”.

NAPAD

Benzema (Real Madrid) - uz povratak Zinedina Zidana, Benzema je vjerovatno jedino pozitivno što se dogodilo u Realu ove sezone. Nemilosrdno trese mreže, dao je posljednjih osam golova u Primeri za “kraljevski klub”.

Rojs (Borusija Dortmund) - gol i dvije asistencije u Frajburgu - od kapitena je to i više nego dovoljno.

Mbape (Pari Sen Žermen) - PSŽ je odbranio titulu, niko u to nije ni sumnjao, a Mbape je upisao het-trik protiv Monaka i došao do brojke od 30 prvenstvenih golova u sezoni.

Bonus video: