Poketino: Kejn možda zaigra ako dođemo do finala

Engleski napadač se povrijedio 9. aprila u četvrtfinalu protiv Mančester Sitija i tada je najavljeno da je za njega sezona gotova
475 pregleda 0 komentar(a)
Kejn se povrijedio 9. aprila, Foto: Reuters
Kejn se povrijedio 9. aprila, Foto: Reuters

Oporavak Harija Kejna teče izuzetno dobro i da bi on mogao da bude spreman za finale Lige šampiona, ukoliko se Totenhem bude borio za pehar Starog kontintenta, kazao je trener londonskog tima, Maurisio Poketino.

Engleski napadač je povrijedio članak 9. aprila u prvoj utakmici četvrtfinala elitnog takmičenja protiv Mančester Sitija i tada je najavljeno da je za njega sezona gotova.

Ipak, prema riječima Argentinca, Kejn bi ipak mogao da zaigra u potencijalnom finalu LŠ, koje je na programu prvog juna na Vanda Metropolitano stadionu u Madridu.

"Može se vratiti prije ili poslije prvog juna. Zavisi od toga kako bude reagovao. Ipak, oporavak teče izuzetno dobro i brzo. Nadam se da će biti spreman za finale, ukoliko se mi nađemo tamo", kazao je Poketino, čiju ekipu očekuje dvomeč polufinala sa Ajaksom.

U odsustvu Kejna, Poketino je pokušavao sa Sonom i Ljorenteom u napadu, a protiv Brajtona šansu je dobio i povratnik Vinsent Jansen. Za Holanđanina je to bila prva utakmica u Spursima od avgusta 2017. godine.

"Da se razumijemo, Jansen je imao velikih problema sa povredama. Kad smo odlučili da ga vratimo sa pozajmice, on se ponovo povrijedio. Pomogli smo mu da se oporavi i u posljednjih nekoliko mjeseci je trenirao dobro. Sad je spreman", dodao je Argentinac.

Bonus video: