Sutjeska ili Budućnost - ko će se zaustaviti prvi?

Sutjeska dočekuje Rudar, Budućnost u Kotoru protiv Lovćena, derbi za Evropu Zeta - OFK Titograd
1025 pregleda 4 komentar(a)
Janković (Sutjeska) i Stoiljković (Budućnost), Foto: Milan Šapurić
Janković (Sutjeska) i Stoiljković (Budućnost), Foto: Milan Šapurić

Nastavlja se trka za titulu, plasman u Evropu i izbjegavanje baraža za opstanak - prvoligaši danas igraju mečeve 31. kola Telekom 1. CFL.

U fokusu je, naravno, borba za šampionski pehar, a Sutjeska i Budućnost su u seriji pobjeda - vezali su po tri trijumfa od remija u međusobnom duelu kraj Bistrice 3. aprila.

Ko će se zaustaviti prvi, da li će se zaustaviti iko prije novog međusobnog duela pod Goricom u posljednjem kolu? Od odgovora na to pitanje zavisi dinamika i ishod šampionske trke.

Sutjeska, koja ima pet bodova prednosti, odbraniće titulu i prije posljednjeg kola ako dobije svih pet mečeva do tada. Budućnosti će bez barem jednog kiksa rivala biti uzaludne i sve pobjede.

Dakle, remi ili poraz Nikšićana u bilo kojem od narednih pet mečeva totalno bi vratio Budućnost u trku, koja bi u tom slučaju zavisila od svojih rezultata, a kiks Podgoričana značajno bi približio Sutjesku cilju.

Danas, u mečevima 31. kola, oba tima imaju nešo lakši posao, nakon što su prošlog vikenda prebrodili teža iskušenja (Sutjeska je slavila u Petrovcu, Budućnost kući protiv OFK Titograda).

Ekipa Nikole Rakojevića dočekuje Rudar (16.30), koji se grčevito bori za izbjegavanje baraža za opstanak.

- Pod pritiskom smo u svakoj utakmici, ali živimo iz meča u meč, samo tako razmišljamo. Rudar igra dobro u posljednje vrijeme, ima nekoliko iskusnih igrača, i zato ne smijemo emotivno da uđemo u meč, već maksimalno skoncentrisano da se spremimo za borbu, jer samo tako naš kvalitet može da dođe do izražaja - kaže vezista Sutjeske Branislav Janković.

Rudar je na startu druge polusezone zaustavio Sutjesku u Pljevljima (1:1), dok su Nikšićani dobili oba jesenja duela.

- Sutjeska je ponovo favorit, ali ne predajemo se - sportski je nadati se, želimo da ostanemo neporaženi - kaže štoper Rudara Nemanja Kartal, čija ekipa u zoni baraža ima tri boda manje od Iskre, četiri od Petrovca.

Drugi put u 14 dana Budućnost putuje u Kotor, gdje je prije dva kola bila bolja od posljednjeplasiranog Mornara (1:0), a danas će, takođe na neutralnom terenu, pokušati da savlada i pretposljednji Lovćen (16.30).

- Ne osjećamo neki posebni pritisak, igramo odlično i želimo da nastavimo tako. Svjesni smo situacije, znamo da odlučuje svaka sitnica, pokušaćemo da dobijemo sve mečeve do kraja i vidjećemo da li će to biti dovoljno - kaže vezista Budućnosti, Cetinjanin Luka Mirković.

- Dobili smo Lovćen 7:0 na našem terenu, tu smo pokazali da smo pravi tim, jer naš rival prije toga nije primao toliko golova. Iz meča u meč djelujemo moćno, nadam se da ćemo nastaviti tako, jer je ovo period sezone kad treba da pokažemo i karakter i moć - ističe napadač “plavih” Dejan Zarubica.

Pola sata prije ostalih mečeva (16 sati) trećeplasirana Zeta dočekuje četvrtoplasirani OFK Titograd - ako pobijedi, pobjeći će rivalu devet bodova i gotovo bukirati evropsku vizu.

- Bez obzira na šest bodova prednosti, nećemo se opuštati, ova utakmica ima veliku težinu. Pozivam publiku, vjerujem da će biti naš 12. igrač - poručuje Dejan Roganović, trener Zete.

Grbalj u Radanovićima dočekuje Iskru, a nakon ostavke Veska Steševića domaće će predvoditi njegov doskorašnji pomoćnik Petar Gušić. Otpisani Mornar na kampu FSCG u Podgorici dočekuje Petrovac, a gosti imaju veliku šansu da prekinu seriju od pet uzastopnih poraza.

Parovi

Zeta - OFK Titograd (16)

Sutjeska - Rudar (16.30)

Lovćen - Budućnost

Grbalj - Iskra

Mornar - Petrovac

Bonus video: