Šampionski ples Sutjeske i još jedna majstorija Krstovića

Ubjedljiva pobjeda Nikšićana i kiks Budućnosti obilježili su 31. kolo Telekom Prve crnogorske fudbalske lige
1343 pregleda 1 komentar(a)
Marko Vučić postiže treći gol za Sutjesku protiv Rudara, Foto: Milan Šapurić
Marko Vučić postiže treći gol za Sutjesku protiv Rudara, Foto: Milan Šapurić

Subotnje 31. kolo Crnogorske fudbalske lige vjerovatno je stavilo tačku na uzbuđenja kada je borba za titulu u pitanju.

Sutjeska je lako izašla na kraj sa Rudarom (4:0), Budućnost je osvojila samo bod protiv Lovćena (1:1), pa aktuelni šampion pet kola prije kraja ima sedam bodova više od najvećeg rivala.

Ubjedljiv trijumf Sutjeske režirali su majstori - Marko Ćetković i Libijac Mohamed Zakarija, koji je u susretu sa Pljevljacima bio zadužen za asistencije, a sve je pratio Marko Vučić, dvostruki strijelac.

Predstavljamo igrače koji su obilježili 31. kolo CFL:

Ljuljanović (OFK Titograd) - kod fantastičnog gola Krstovića nije mogao ništa, ali reprezentativni golman ima velike zasluge za to što je Titograd primio samo jedan gol u Golubovcima. Nakon izjednačenja domaćina je imao dvije odlične odbrane.

Ze Markoš (Grbalj) - kontrolisao je situaciju po lijevoj strani, istovremeno je i neutralisao desnu stranu napada Iskre. Brazilac je bio jedan od boljih u istorijskom trijumfu Grbljana nad Iskrom - prvom koju je upisao domaćin u međusobnim duelima ovih timova.

Nedić (Sutjeska) - odigrao je bez greške u sigurnom trijumfu Sutjeske nad Rudarom, partiju krunisao pogotkom.

Jović (Grbalj) - ove sezone je definitivno jedan od najboljih štopera u crnogorskom šampionatu.

Pejović (Lovćen) - njegov gol desetak minuta prije kraja je zaustavio Budućnost, a vjerovatno i okončao šampionsku trku. Lovćen se sprema za polufinale Kupa i baraž za opstanak.

Kalezić (Petrovac) - 25-godišnji vezista je dva puta pogodio mrežu Mornara u visokoj pobjedi rezultatom 5:1.

Ćetković (Sutjeska) - imao je jedan od onih dana kada u svakom kontaktu s loptom pravi razliku na terenu. Pogodio je za 1:0 i otvorio goleadu aktuelnog šampiona u duelu sa Rudarom.

Zakarija (Sutjeska) - libijski fudbaler sve više oduševljava. Kako je odigrao protiv Rudara govori i to da je namjestio tri od ukupno četiri gola svoje ekipe.

Vučić (Sutjeska) -... odličnu partiju svoje ekipe je iskoristio da postigne četvrti i peti pogodak ove sezone u prvenstvu.

Kopitović (Petrovac) - Petrovčani su gubili od Mornara, a onda je Kopitović s dva brza gola, u 35. i 39. minutu, olakšao posao timu Rudolfa-Rokija Marčića.

Ivanović (Budućnost) - strijelac za 1:0, kasnije je asistirao za dvije velike šanse Vujačiću. Sve je, međutim, bilo uzalud - “plavi” su u Kotoru izgubili dva velika boda.

Krstović (Zeta) - teško je prebrojati sve bodove koje je donio Zeti ove sezone. Protiv Titograda je još jednom pokazao da nije prosječan, već supertalentovan napadač.

Kotorac (Grbalj) - dvostruki strijelac protiv Iskre, oba puta se upisao iz drugog plana. Vrhunski odradio i odbrambene zadatke.

Pavlović (OFK Titograd) - Podgoričani su jurili tri boda na Trešnjici, ali su realno i bili daleko da ih osvoje. Gol Pavlovića za 1:0 je samo natjerao Zetu da bude odlučnija...

Bonus video: