Kun našao lijek za igru nerava, Mertens kao Dijego Maradona

Argentinski napadač uz pomoć gol tehnologije postigao jedini pogodak za Siti protiv Barnlija
702 pregleda 0 komentar(a)
Kun Aguero i Bernardo Silva, Foto: Reuters
Kun Aguero i Bernardo Silva, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.04.2019. 17:32h

Gol tehnologija je drugi put ove sezone bila saveznik Mančester sitija, a momenat kada je Serhio Aguero pogodio protiv Barnlija u nedjelju popodne na "Tarf Muru" vjerovatno je i ključni momenat u odbrani titule.

Snimak je pokazao da je lopta jedva prešla liniju, a stručnjaci su kasnije izračunali - bila je u golu svega 29,5 milimetara. Dovoljno da Siti slavi...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend u najjačim ligama:

GOLMANI

Sirigu (Torino) - Toro je savladao Milan prvi put još od 2001. godine, a iskusni Sirigu dokazao da u ovom trenutku nema mnogo boljih golmana u Italiji od njega.

Matenija (Nirnberg) - skinuo je zicer Kingsliju Komanu u sudijskoj nadoknadi i toj odbrani su se jednako kao navijači Nirberga obradovali fanovi Borusije koji i dalje vjeruju u Salataru.

ODBRANA

Alonso (Čelsi) - odavno je poznato kakav osjećaj za gol posjeduje. Protiv Junajteda je osjetio kiks Davida de Hee i pretvorio ga u izjednačujući gol. Čelsi se dva kola prije kraja sam pita oko plasmana u Ligu šampiona.

Kolarov (Roma) - protiv Kaljarija je dao osmi pogodak u Seriji A ove sezone. Još od Siniše Mihajlovića (sezona 1998/99) nijedan defanzivac nije bio tako efikasan.

Pereira (Lester) - desni bek po ukusu Brendana Rodžersa. Portugalac je protiv Arsenala odigrao meč sezone...

Diop (Vest Hem) - čudna sezona Vest Hema ima i nešto pozitivno. Vezista Deklan Rajs je blago engleskog fudbala, a Isa Diop otkrovenje iz “radionice” Manuela Pelegrinija.

SREDINA

Kaliđuri (Šalke) - navijači Šalkea likuju, u direktnom duelu su praktično ugasili san Borusije da može d titule. Kaliđuri je iz dva prekida bio strijelac dva puta - prvo iz penala, onda i iz slobodnog udarca...

Serdar (Šalke) -..., i 22-godišnji vezista je imao ogroman doprinos, jer je natjerao dvojicu protivničkih igrača, Marka Rojsa i Marijuša Volfa, da zarade crvene kartone zbog krvničkih startova.

Pepe (Lil) - Žoze Murinjo je došao da gleda meč Lila i Nima samo zbog krilnog igrača iz Obale Slonovače. Pepe je odigrao meč po svojim standardima - upisao je 20. pogodak u Ligi.

Bernardo Silva (Mančester siti) - teško je izabrati igrača Sitija koji pravi razliku, jer ih ima makar petorica koji to rade iz kola u kolo, ali napredak portugalskog majstora je očigledan. I protiv Barnlija je gotovo svaka akcija počinjala baš od njega.

NAPAD

Aguero (Mančester siti) - jednu od šansi koju je saigračima stvorio Bernardo Silva iskoristio je omaleni Argentinac. Bio je to “traljav” pogodak uz pomoć gol tehnologije, ali vjerovatno vrijedan titule.

Ronaldo (Juventus) - pogodio je 600. put u karijeri i spriječio Inter da pobjedom maltene završi posao oko plasmana u Ligu šampiona.

Mesi (Barselona) - Barsi je trebala pobjeda nad Levanteom da matematički osvoji titulu. Mesi je ušao na poluvremenu i u svom stilu 34. pogotkom u Primeri ove sezone stavio tačku na šampionat.

Mertens (Napoli) - od prije dvije noći je u rangu Dijega Maradone..., makar po broju golova za Napoli. Protiv Frozinonea se upisao 106. put i izjednačio se sa čuvenim Pibeom.

Bonus video: