Lakić: Zbog sudijskog previda prijete suspenzije prvom treneru i pomoćniku

"Zbog očigledne sudijske greške protiv Lovćena možemo da dođemo u situaciju da ekipu u narednom kolu mora da vodi drugi pomoćnik", kazao je sportski direktor Budućnosti Risto Lakić
1437 pregleda 7 komentar(a)
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.05.2019. 00:41h

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore pokrenula je postupak protiv trenera Budućnosti Branka Brnovića, jer je po završetku meča 31. kola protiv Lovćena prigovarao sudijama na putu ka svlačionici.

Brnović je protetsvovao, jer je u samom finišu meča, kod rezultata 1:1, poništen gol Draška Božovića.

Opravdano ili ne?

Iz podgoričkog kluba su dostavili snimak, krupnog kadra akcije koja je prethodila golu, nakon centaršuta Mijića iz prekida.

Iako je snimak lošeg kvaliteta, stiče se utisak da je u momentu ubacivanja lopte igrač Lovćena bio bliži svom golu od Božovića, te da je gol trebalo da bude priznat.

Zbog protesta sudijama, isključenje je zaradio Brnovićev prvi pomoćnik, Deja Mrvaljević.

"Zamolio bih sudijsku komisiju da ponovo pregleda snimak sa utakmice. Zbog ovog detalja, odnosno prigovora na ovu situaciju, nama je isključen pomoćni trener Mrvaljević, a protiv šefa stručnog štaba Brnovića je pokrenut postupak", kaže sportski direktor Budućnosti Risto Lakić.

"Može da se desi da na sljedećoj prvenstvenoj utakmici protiv Zete, osim Mrvaljevića koji neće imati pravo da sjedi na klupi, kaznu dobije i prvi trener Branko Brnović. Zbog očigledne sudijske greške možemo da dođemo u situaciju da ekipu mora da vodi drugi pomoćnik", dodao je Lakić.

Budućnost je bespovratno izgubila dva boda, kao i korak za vodećom Sutjeskom, koja je sada na plus sedam, pet kola prije kraja.

"Da ne govorimo o tome koliku su nam štetu nanijela dva izgubljena boda u trci za šampionskom titulom. Nevjerovatno je da sudija pogriješi ovako drastično u momentu dok igra miruje, nakon ubacivanja iz prekida", ogorčen je Lakić.

Podgoričani sjutra u 16.30 sati kraj Bistrice igraju revanš polufinala Kupa protiv Sutjeske (prvi meč pod Goricom završen je 0:0), a već za vikend igraju prvenstveni derbi kod kuće protiv Zete.

Bonus video: