Sutjeska za potvrdu dominacije, Budućnost za spas sezone

Najveći rivali u crnogorskom fudbalu danas (16.30) igraju revanš meč polufinala Kupa, nakon što u Podgorici prije 13 dana nije bilo golova
1105 pregleda 0 komentar(a)
Sa utakmice Sutjeska - Budućnost, Foto: Milan Šapurić
Sa utakmice Sutjeska - Budućnost, Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 01.05.2019. 10:14h

Pretposljednji duel Sutjeske i Budućnosti ove sezone odlučiće koja ekipa ostaje u igri za trofej u Kupu Crne Gore.

Nakon podgoričkih 0:0 prije 13 dana, vrijeme je za revanš kraj Bistrice koji će dati odgovor da li Nikšićani grabe ka duploj kruni ili Budućnost čuva šanse za makar jedan trofej s obzirom na to da joj prvenstvo polako klizi iz ruku...

Četiri dosadašnja međusobna duela obećavaju žestoku borbu za finale - Sutjeska je slavila u prvom meču krajem septembra prošle godine, a u tri naredna nije bilo pobjednika.

GILJEN: BUDUĆNOSTI IZMIČE TITULA...

Kapiten Sutjeske Vladan Giljen zna da Budućnosti dolazi veoma motivisana u grad pod Trebjesom.

- Budućnost vjerovatno misli da je kvalitetnija i da zaslužuje finale. Očigledno je da joj titula izmiče, pa će sve karte baciti na Kup, ali nismo ni mi bez ambicija i dva trofeja nam neće biti mnogo. Očekujemo dobru utakmicu, vjerujem da će biti prava atmosfera - rekao je golman Nikšićana i dodao:

- Protiv Budućnosti je teško nadoknaditi zaostatak. Izdržali smo pod Goricom, a vjerujem da ćemo i pred našim navijačima. U Kupu prednost domaćeg terena ne znači mnogo, ali se prijatnije osjećamo kada igramo u svom gradu, imamo više samopouzdanja... Ulog je veliki, jer ovo je finale prije finala - istakao je Giljen.

BRNOVIĆ: IMAMO DVIJE OPCIJE, ALI NE IDEMO NA REMI

Budućnost želi da igra na gol više - tako će biti i danas u meču koji počinje u 16.30 časova.

- Ovo je velika utakmica za nas, znamo da možemo da ostanemo bez trofeja, a prije nekoliko dana smo bili u igri za dva. Ne bi bio smak svijeta da se to dogodi, ali ne bi bilo prijatno - rekao je trener Branko Brnović.

“Plavi” su početkom aprila kraj Bistrice ispustili pobjedu u posljednjim trenucima prvenstvenog duela - Sutjeska je od 0:2 došla do 2:2.

- Sutjeska se digla nakon tog meča, igra bolje. Šanse su podjednake, ali vjerujem u moje igrače. Odgovaraju nam dva rezultata, ali ne idemo na remi, probaćemo da dobijemo utakmicu - naglasio je Brnović.

Sutjeska je tim koji teško gubi. Posljednji poraz je upisala 20. oktobra. Od tada su prošle 23 utakmice, a na posljednjih pet nije primila ni gol.

- Tako je kada se uđe u ritam i kada se dobije samopouzdanje. Mi smo bili blizu u Nikšiću, igrali smo 2:2, a realno je trebalo da bude 4:1 ili 5:1 za nas. Prije utakmice sa nama nisu izgledali dobro, nakon tog meča su mnogo bolji. Sutjeska je čvrst tim, ima četiri odlična igrača u odbrani, a Marko Ćetković i Branislav Janković nose ekipu. Sada je u formi i Božo Marković - dodao je Brnović, koji neće moći da računa na Luku Mirkovića i Igora Ivanovića.

I Draško Božović vjeruje da Budućnost može do finalnog okršaja pod Goricom.

- Biće velika borba, ulog je finale i najljepša utakmica našeg fudbala. Sutjeska je u uzlaznoj formi, ima samopouzdanje, ali mi smo pokazali da možemo da pobijedimo u Nikšiću - kazao je Božović.

Budućnost cilja peto finale Kupa koji je osvojila 2013. godine, dok se Sutjeska do sada za trofej borila dva puta i slavila 2017.

Petrovac protiv Lovćena - ko nastavlja san o Evropi?

Petrovac i Lovćen čine svakako manje atraktivan polufinalni par, ali prvi meč koji je odigran na Zlatici (1:1) obećava uzbuđenja u revanšu.

Cetinjani su kao formalni domaćini dugo vodili 1:0, a Petrovčani su u finišu izjednačili i samim tim pred revanš (16.30) bitno uvećali šanse da se nađu u finalu i time sačuva san o eventualnom izlasku na evropsku scenu.

- Mnogo nam znači gol koji smo postigli u prvoj utakmici, ali i ne mora da bude važan. Lovćen će vjerovatno rizikovati i tražiti pobjedu, ali ni mi ne planiramo da se branimo - rekao je trener Petrovca Rudolf-Roki Marčić.

Lovćen ima čemu da se nada nakon što je za vikend odigrao neriješeno protiv Budućnosti.

- Znamo svi koliko bi svim Cetinjanima značilo da se plasiramo u finale. Ovo je najvažnija utakmica u sezoni za nas, a napravili smo i odličnu uvertiru rezultatima i igrama u posljednjih nekoliko kola - istakao je vezista Lovćena Novica Eraković.

Bonus video: