Real čeka kraj Premijer lige da dovede Azara

Zinedin Zidan je 2012. godine, kada je bio savjetnik Florentina Peresa, predložio da se dovede tadašnji as Lila, ali je Žoze Murinjo bio protiv...
311 pregleda 1 komentar(a)
Eden Azar, Foto: Reuters
Eden Azar, Foto: Reuters

Prvi veliki transfer ljetnjeg prelaznog roka dogodiće se i prije početka - Real Madrid će u maju objaviti dugo očekivani dolazak Edena Azara.

„Kraljevski klub” je, navodno, sve dogovorio sa Belgijancem, ali je odlučio da pregovore sa Čelsijem prolongira do sredine maja.

Razlog je što se Čelsi još bori za 4. mjesto u Premijer ligi, koje bi mogao da osigura protiv Votforda na „Stamford bridžu” i Lestera u gostima, jer ima dva boda više od petoplasiranog Arsenala.

Real je, s druge strane, na tri kola prije kraja Primere „zacementiran” na 3. mjestu, ali će svakako sačekati posljednji meč 19. maja prije nego što objavi dolazak Azara.

Sve bi, ipak, moglo da se prolongira do 29. maja, kada se u Bakuu igra finale Lige Evrope. Čelsi bi mogao da bude njegov učesnik, s obzirom na to da večeras igra prvi meč polufinala sa Ajntrahtom, za koji nastupa još jedna velika želja Reala - Luka Jović.

Ako Azar dođe, a u to izgleda više nema nikakve dileme, biće to kraj sedam godina duge borbe Zinedina Zidana za sjajnog Belgijanca. Nekada najbolji fudbaler svijeta je 2012, kada je bio savjetnik Florentina Peresa, predložio da se dovede tadašnji as Lila, ali je Žoze Murinjo bio protiv...

Bonus video: