Donaruma, bog Serije B

Napadač slavnog prezimena dao 25 golova i ubjedljivo je prvi strijelac novog člana Serije A. U tom takmičenju još nije zaigrao, iako je prošle sezone bio fenomenalan u Empoliju
788 pregleda 0 komentar(a)
Alfredo Donaruma, Foto: Twitter
Alfredo Donaruma, Foto: Twitter

Poslije osam sezona u nižim rangovima, Breša se vraća u Seriju A. Navijači „lastavica”, u čijem su dresu svojevremeno zajedno igrali Roberto Bađo, Pep Gvardiola i Luka Toni, imaju novog idola, Alfreda Donarumu.

U pitanju je 28-godišnjak, koji se zove i preziva isto kao brat dvojice golmana Milana, Đanluđija i Alberta, ali im je samo rođak. I igra na potpuno suprotnoj strani terena, jer je napadač i ubjedljivo prvi strijelac Serije B sa 25 golova.

Alfredo Donaruma je i jedna od čudnijih priča italijanskog fudbala. Iako je već u ozbiljnim godinama i 113 puta je tresao mrežu kao profesionalac, nikada nije igrao u Seriji A, mada je davno to zaslužio.

Italijani su izvukli brojke da bi pokazali da je nezasluženo skrajnut i koliko čini saigrače boljim. Kada je u dresu Terama osvojio Seriju C u sezoni 2014/2015, Donaruma je dao 20 golova, a budući napadač Milana Đanluka Lapadula 25.

Prošle sezone je činio najbolji tandem Serije B sa Franćeskom Kaputom - Donaruma je postigao 23, a njegov saigrač 26 pogodaka. Nažalost, ni činjenica da je bio drugi strijelac lige nije bila dovoljna da ga Empoli zadrži i da mu šansu u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Tu grešku neće ponoviti Breša, koja je nakon sinoćnje pobjede nad Askolijem (1:0), u kojoj je jedini mrežu zatresao Danijele Desena, bivši igrač Parme, Sampdorije i Kaljarija, na svom Tviter nalogu objavio fotografiju Donarume. Sa naslovom Brescia i velikim slovom A - za povratak u Seriju A i nagovještaj da će potcijenjeni golgeter konačno dobiti šansu da se proslavi na najvećoj sceni...

Bonus video: