Milan kaznio Bakajokoa i odustao od kupovine

655 pregleda 0 komentar(a)
Tjemu Bakajoko na utakmici protiv Lacija, nakon koje je sve krenulo po zlu, Foto: Reuters
Tjemu Bakajoko na utakmici protiv Lacija, nakon koje je sve krenulo po zlu, Foto: Reuters

Prije samo mjesec se pričalo o Tjemuu Bakajokou kao o najvećem pogotku Đenara Gatuza, o vezisti koji će godinama nositi igru Milana, a sada je rastanak praktično neminovan.

Šta se promijenilo? Francuz na pozajmici iz Čelsija je ponašanjem u posljednje vrijeme natjerao upravu „rosonera” da obavijesti londonski klub da neće iskoristiti opciju kupovine.

Naime, Milan je oduzeo Bakajokou 90.000 eura od plate zbog jednočasovnog kašnjenja na trening u srijedu, a ljudi iz kluba nisu povjerovali u priču da mu je nestalo gorivo na putu do trening centra.

To je samo kulminacija problema do kojih je došlo zbog nepromišljenog gesta bivšeg igrača Monaka i Franka Kesija.

Dvojica vezista su paradirala sa dresom Franćeska Aćerbija nakon trijumfa protiv Lacija prošlog mjeseca. Javno su se izvinili zbog nepoštovanja protivnika, ali je to navuklo gnijev javnosti i rasističke povike huligana sa tribina.

Bakajoko se javno žalio da ga klub nije zaštitio i počeo je da igra sve slabije, a kašnjenje na trening su u Milanu shvatili kao bunt i odlučili da ga se odreknu.

Po svemu sudeći, izlazna vrata će biti pokazana i Kesiju, jer ni njemu klub nije oprostio nepoštovanje Aćerbija i još neke sitne ispade...

Bonus video: