Poketino: Za lijepu kuću vam je potreban bolji namještaj

Totenhem je postao prvi klub od formiranja Premijer lige koji tokom jedne sezone nije uložio ni peni u pojačanja
813 pregleda 0 komentar(a)
Maurisio Poketino, Foto: Reuters
Maurisio Poketino, Foto: Reuters

Totenhem je godinama u vrhu engleskog fudbala, dogurao je i do polufinala Lige šampiona, ali nije osvojio nijedan pehar od 2008. godine, kada je u finalu Liga kupa savladao Čelsi 2:1.

Maurisio Poketino je menadžer Sparsa od 2014. godine, često dobija javne pohvale za posao koji radi, za dizanje Harija Kejna, Dele Alija, Heung-Min Sona i ostalih do svjetskih visina, ali je činjenica da nije uzeo nijedan trofej. To je potencirao selektor Italije i bivši menadžer Mančester sitija, Roberto Manćini.

„Da li bi ga neko čekao pet godina u Italiji? Teško, jer ovdje ljudi sve uveličavaju, a nikada nije lako osvojiti nešto”, rekao je Manćo.

Poketino, s druge strane, vjeruje da je došlo vrijeme da Totenhem napravi korak naprijed.

„Volio bih da osvojim FA kup ili Liga kup, divan je osjećaj podići te pehare, ali u tim takmičenjima odlučuje i sreća. Ali, titula u Premijer ligi ili Ligi šampiona bi digla naš klub na viši nivo. Mislim da smo blizu tome, ali je posljednji korak uvijek najteži”, u intervjuu za BBC je rekao Argentinac, čiji je tim u utorak u prvom meču polufinala Lige šampiona u Londonu poražen od Ajaksa 1:0.

Nekadašnji štoper Njuels old bojsa, Espanjola, PSŽ-a i Bordoa najavljuje da će morati da napravi korjenite promjene u timu tokom narednih prelaznih rokova da bi napravio taj posljednji korak.

„Neophodna nam je rekonstrukcija. Imamo odličan stadion, prelijepu kuću, ali nam je potreban bolji namještaj. Imamo i sada dobar, ali je potrebno da potrošimo dosta novca da bismo imali još bolji”, slikovit je bio Poketino i igrače uporedio sa namještajem.

Totenhem u ljetnjem i zimskom prelaznom roku nije doveo nikoga i postao je prvi klub od formiranja Premijer lige koji tokom jedne sezone nije uložio ni peni u pojačanja.

Bonus video: