"Suvenir" sa čuvene utakmice: Prodajem stolicu sa Maksimira, 1990. godište

U opštoj tuči, navijači oba tima su kidali stolice, a jedna od njiha sada je data na prodaju
452 pregleda 0 komentar(a)
Maksimir, Foto: Printscreen (YouTube)
Maksimir, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 21.03.2018. 10:25h

Prošlo je skoro 28 godina od čuvene utakmice Dinama i Crvene zvezde u pretposljednjoj sezoni fudbalskog prvenstva SFRJ. Taj 13. maj 1990. upamćen je po velikim neredima na utakmici na Maksimiru. Meč nikada nije nastavljen.

Tog dana na stadionu izbila je velika tuča domaćih i gostujućih navijača, a u opštem metežu učestvovao je i igrač zagrebačkog Dinama Zvonimir Boban, čiji je napad na policajca ušao u istoriju.

U opštoj tuči, navijači oba tima su kidali stolice, a jedna od njiha sada je data na prodaju.

"Suvenir" sa te utakmice osvanuo je na jednom oglasu u Srbiji. Navijač Crvene zvezde tu stolicu je čuvao sve do sada, a smatra da je došlo vrijeme da je proda i na njoj zaradi.

"Tog dana, 15. maja 1990. godine otišao sam sa prijateljima na sjever nekoliko sati prije početka utakmice. Prvo je preletio sladoled ka nama od strane navijača Dinama koji su takođe bili smješteni na sjeveru, a onda je doletjela i flaša. Sa istočne tribine su počeli da nas gađaju kamenjem. Od tog silnog adrenalina počeli smo da uništavamo stolice, ali i da se zaštitimo od kamenja. U svom tom haosu napustili smo stadion. A ovu stolicu sam prokrijumčario ispod jakne sve do kuće mojih roditelja. I putovala je sa mnom gdje god sam radio (u Prištini, Nišu, Užicu) kao draga uspomena. Sad je u Subotici", napisao je on na stranici "Kupujem prodajem".

Cijena stolice je 24.000 dinara.

Bonus video: