Fudbalska agonija u Pljevljima, vapaj Muhameda Gerine: Nemamo novca da završimo sezonu!

"Mi nemamo novca da privedemo kraju sezonu, dugujemo igračima primanja, obaveze za stanarine i hranu", rekao je Gerina
6347 pregleda 9 komentar(a)
Slavni dani: Fudbaleri Rudara slave osvajanje Kupa 2016., Foto: Filip Roganović
Slavni dani: Fudbaleri Rudara slave osvajanje Kupa 2016., Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.05.2019. 22:03h

Fudbalski klub Rudar, dvostruki šampion i četiri puta osvajač Kupa Crne Gore, u izuzetno teškoj je finansijskoj situaciji, zbog koje će možda morati i da istupi iz lige, kazao je za "PV portal" predsjednik Muhamed Gerina.

"Mi nemamo novca da privedemo kraju sezonu, dugujemo igračima primanja, obaveze za stanarine i hranu", rekao je Gerina.

"Poslije izlaska dugogodišnjih sponzora, koji su skoro 12 godina održavali klub stabilnim, klub je pomagala samo Opština Pljevlja, sa gradonačelnikom Mirkom Đačićem, ali zbog poznatih problema lokalne samouprave sada je i ta pomoć prestala".

Rudar sjutra dočekuje Mornar, a odigravanje utakmice je bilo upitno, a kako navodi "PV portal" za Takmičarsku komisiju FSCG bio spremno obavještenje da Rudar nema novca da plati zvanična lica.

Novac je pozajmljen...

"Uskoro na stadionu od FSCG dobijamo reflektore, uz vrijednost projekta 600.000 eura, naredne godini slavimo 100 godina kluba. U Rudaru sam 42 godine i ne mogu da shvatim nemaran odnos prema klubu i izostanak razumjevanja sa nekih adresa koje mogu da pomognu, izostanak sponzora i nerazumijevanje privrednih subjekata - Rudnika uglja, Elektroprivrede Crne Gore i ostalih. Ponekad pomislim da neko namjerno radi da se Pljevlja, kao jedini jaki fudbalski centar na sjeveru Crne Gore, ugase. Afirmativno je bilo i lijepo slušati kada se ime Rudara i Pljevalja spominjalo u Austriji, Poljskoj, Azerbejdžanu i ostalim centrima fudbalske Evrope, a sada je Rudar ostavljen na vjetrometini i bespomoćan. Još jednom apelujem na sve koji mogu i žele da pomognu da bi prevazišli trenutne probleme", zaključio je Gerina.

Bonus video: