Budućnost bez trenera kreće u (ne)moguću misiju

Branko Brnović zbog suspenzije neće voditi Podgoričane u derbiju protiv Zete - “plavi” traže pobjedu (16 sati), kao i kiks Sutjeske protiv Iskre u Danilovgradu (17)
2962 pregleda 0 komentar(a)
Sa martovskog duela na Trešnjici, kada je Budućnost dobila Zetu 3:0, Foto: Luka Zeković
Sa martovskog duela na Trešnjici, kada je Budućnost dobila Zetu 3:0, Foto: Luka Zeković

Sedam dana pošto su izgubili možda i ključne bodove u borbi za titulu, a samo tri pošto su u revanšu polufinala Kupa u Nikšiću ostvarili plasman u finale i spasili sezonu, fudbaleri Budućnosti kreću u tešku misiju - pet kola prije kraja prvenstva pokušaće da nadoknade sedam bodova zaostatka za vodećom Sutjeskom.

Danas su na programu utakmice 32. kola, a vodeći igraju možda i ključne utakmice - Budućnost u derbiju čeka trećeplasiranu Zetu (16 časova), Sutjeska sat kasnije gostuje Iskri u Danilovgradu.

BRNOVIĆ SUSPENDOVAN, DELIBAŠIĆ VODI PROTIV ZETE

Računica Podgoričana je komplikovana - u najjednostavnijem obliku, trebaju im pobjede u naredna četiri meča (Zeta i Grbalj kod kuće, Petrovac i Rudar u gostima), te barem dva kiksa Sutjeske u ta četiri kola (Iskra i Zeta u gostima, Titograd i Grbalj kod kuće).

Samo u tom slučaju, derbi pod Goricom Budućnost - Sutjeska u posljednjem kolu odlučivao bi o tituli...

- Sutjeska je vratila sedam bodova i blizu je titule, ali ne predajemo se. Ima još pet kola, čuda se dešavaju. Vjerujem do kraja, iako mnogi smatraju da je trka riješena - ističe trener Budućnosti Branko Brnović. Prvi stručnjak Podgoričana neće sa klupe voditi današnji meč protiv Zete, jer ga je Disiciplinska komisija FSCG suspendovala do donošenja konačne odluke zbog prigovora sudiji po završetku meča sa Lovćenom u prošlom kolu.

To je i dodatni problem za Budućnost, suspendovan je i prvi Brnovićev pomoćnik Dejan Mrvaljević (isključen protiv Lovćena), a ekipu će danas voditi Andrija Delibašić.

POKAZALI KARAKTER U NIKŠIĆU, O FINALU KUPA KAD DOĐE VRIJEME

No, “plavima” je pao veliki teret sa leđa nakon plasmana u finale Kupa.

- Pokazali smo karakter protiv Sutjeske, dali smo gol sa igračem manje. Rijetko kada nekoga izdvajam, ali u Nikšiću nam je mnogo značio Vujačić koji je napadač, a igrao je beka i štopera, maltene sve. Sutjeska je propustila priliku da prelomi meč, a mi smo ih kaznili u finišu. O meču za trofej i novom duelu sa Lovćenom razmišljaćemo kada za to dođe vrijeme. Do tada ćemo pokušati da dobijemo svaku utakmicu u prvenstvu - rekao je Brnović.

Zeta je u prvom dijelu sezone nanijela Brnoviću prvi poraz kao treneru Budućnost (0:2 pod Goricom), ali su “plavi” uzvratili 9. marta i slavili još ubjedljivije na Trešnjici (3:0).

- Dobra ekipa, sastavljena od plejade mladih igrača - kazao je Brnović o Zeti.

Periša Pešukić, desni bek Budućnosti, igraće protiv svog bivšeg kluba, ali i rođenog brata Danila.

- Neće biti popusta, profesionalci smo, borimo se za svoje klubove. Čeka nas teška utakmica, ali uvijek idemo na pobjedu. Ne dižemo ruke od titule, borićemo se dok god postoji teoretska šansa da budemo prvi - ističe Periša Pešukić.

VUJAČIĆ: BUDUĆNOST JE DOBRA, NEĆEMO SE BRANITI

Zeta rasterećena dolazi pod Goricu, jer kontroliše trku za Evropu - ima šest bodova više od četvrtoplasiranog OFK Titograda.

A kada su rastećeni, mladi fudbaleri Zete znaju da budu najopasniji, pokazali su to nebrojeno puta...

- Težak meč, naravno, gostujemo Budućnosti koja je možda izgubila korak u trci za titulu, ali je plasmanom u finale Kupa povratila samopouzdanje. Dolazimo da odigramo dobar meč, da probamo da se nadigravamo sa rivalom. Nećemo se braniti, to je sigurno - kaže kapiten Zete, defanzivac Igor Vujačić.

Bod ili tri sa stadiona pod Goricom značili bi i korak bliže plasmanu u Evropu.

- U dobroj smo poziciji, ali smo i dalje pripravni - ne otpisujemo OFK Titograd, čak ni Grbalj i Petrovac i trebaće nam još pobjeda do kraja da potvrdimo treće mjesto - dodaje Vujačić.

ZAMRŠENO NA DNU, BORBA ISKRE I RUDARA

Mornar će danas i matematički postati drugoligaš ako izgubi od Rudara u Pljevljima.

Domaćinu treba pobjeda, kojom bi se izjednačio sa Iskrom u borbi za opstanak bez baraža, pod uslovom da Danilograđani izgube od Sutjeske.

- Do sad najvažnija utakmica za nas, pod imperativom smo pobjede, prihvatamo ulogu favorita, ali unaprijed dobijene utakmice znaju da budu i najteže. Zato očekujem od igrača da imaju pravi pristup - kaže trener Rudara Nenad Vukčević.

I Iskra, međutim, vjeruje da će zakinuti Sutjesku i tako odbiti nalet Rudara. Danilovgrađani su jesenas u dva meča sa Nikšićanima kod kuće primili čak osam golova (prvenstvo i Kup), ali smatraju da to ne mora ništa da znači.

- Dočekujemo najbolju ekipu u ligi i svjesni smo značaja današnje utakmice. Tokom nedjelje smo se maksimalno fokusirali na predstojeći meč, nadamo se da ćemo uspjeti da protivniku pomrsimo račune - smatra vezista Iskre Miomir Đuričković.

Parovi

Budućnost – Zeta (16)

Iskra – Sutjeska (17)

OFK Titograd – Grbalj

Petrovac – Lovćen

Rudar – Mornar

Bonus video: