Novi kiks Dortmunda, Bajern sve bliži naslovu

895 pregleda 0 komentar(a)
Riberi, Foto: Matthias Schrader
Riberi, Foto: Matthias Schrader
Ažurirano: 04.05.2019. 18:01h

Bajern nije dozvolio grešku protiv Hanoivera, koji ispada iz Bundeslige. Bavarci su slavili sa 3:1 a "Alijanc areni", dok je Dortmund remizirao u Verderu (2:2), pa nakon 32. kola Bavarci imaju četiri boda prednsoti u borbi za naslov prvaka.

Levandovski u 27. i Gorecka u 40. minutu pogađali su u prvom poluvremenu, da bi nastavak protekao u znaku rezervista.

Džonatas je u igru ušao u 46. minutu, a u 51. je smanjio na 2:1, da bi devet minuta nakon uslaska u igru spario žute kartone i morao je vani.

Riberi je, sa druge strane, na teren ušao u 71. i u 84. je postavio konačan rezultat.

Sa druge strane, Dortmund je dominirao na "Vezeru" i vodio sa 2:0 do 70. minuta, a u međuvremenu je i poništen gol Paka Alkasera za 3:0. Uz to, Dortmund je promašio sijaset prilika prije i nakon golova Pulišića u 6. i Alkasera u 41. minutu.

A onda je golman Dortmunda propustio loptu nakon slabog šuta Mohvalda u 70. minutu. Bio je to šok za goste i momenat koji je dao krila Verderu pa je poravnao preko veterana Pisara u 75. a do kraja je ispustio tri-četiri kolosalne šanse za preokret.

Herta je dobila Štutgart sa 3:1, koji i dalje polaže velike nade u baraž, pošto je i Nirnberg poražen na gostovanju Volfsburgu (2:0).

Borusija Menhengladbah je kući remizirala sa Hofenhajmom (2:2).

Bonus video: