Čelsi ispred Totenhema, "đavoli" ispali iz borbe za Ligu šampiona, Arsenal će put tražiti kroz Ligu Evrope

Mančeter junajted je remizirao na gostovanju posljednjem Hadersfildu i neće igrati u Ligi šampiona naredne sezone, Arsenal će morati osvojiti Ligu Evrope za proboj u elitu
2276 pregleda 0 komentar(a)
Debakl Junajteda, Foto: Hadersfild - Mančester junajted
Debakl Junajteda, Foto: Hadersfild - Mančester junajted
Ažurirano: 05.05.2019. 17:27h

Čelsi će nakon 37. kola biti na trećem mjestu sa bodom više od Totenhema, dok je kolo prije kraja Mančester junajted izgubio šanse da se plasira u Ligu šampiona! Arsenal će nakon remija sa Brajtonom morati da traži pobjedu u Ligi Evrope, jer ima neuporedivo slabiju gol razliku do Totenhema.

"Plavci" su na "Stamfordu" dobili Votrford sa 3:0, iako su gopsti bili opaan rival, naročito u prvom poluvremenu. Tada je golman Kepa odlično obavio posao, a u natavku su se rasgoropadili njegovi igrači. Loftus Čik u 48 i tri minuta kasnije David Luiz su pogađali na asistencije Edena Azara, a konačan rezultat je postavio Iguain na asistenciju Pedra u 75.

Za razliku od Čelsija, ulogu apsolutnog favorita nije opravdao Mančester junajted na terenu fenjeraša Hadersfilda. A djelovalo je da će biti lako,. nakon kiksa golmana Losla pri šutu Mektominija u 8. minutu.

Ipak, Losl se iskupio asistencijom ka Belgijancu Mbenzi, koji je dočekoa lošu intervenciju odbrane i usamljen ispred golmana De Hee pogodio za remi u 60. minutu (1:1). Imao je Mančester junajted šansi, prečke Pogbe i Mate, ali se rezultat nije promijenio. Junajted je nakon dva poraza zabilježio dva remija i ostao bez šansi u borbi za 4. mjesto i Ligu šampiona.

Arsenal je poveo osdmah na startu protiv Brajtona, koji je zano da mu je poraz Kardifa juče spasao sezonu. Uprkos razlici u motivaciji, gosti su na gol Obamejanga sa penala u 9. minutu odgovorili golom Mareja u 61. za konačnih 1:1.

Arsenal pred posljednje kolo ima tri boda manje od četvrtoplasiranog Totenhema, i treba mu da gradski rival izgubi a oni slave sa osam golova razlike za preuzimanje mjesta za Ligu šampiona....Arsenal je u polufinalu Lige Evrope, ima dobrih 3:1 pred revanš u Valensiji i nadu da izbori elitu tražiće u osvajanju Lige Evrope.

Bonus video: