Rusko tužilaštvo traži zatvorske kazne za slavne fudbalere

Kokorin i Mamaev se terete da su 8. oktobra 2018. pretukli jednu osobu, zvaničnika ruske Vlade, Sergeja Gaisina, u kafeu u centru Moskve, a da su prethodno unišili automobil TV novinarke Olge Ušakove
2045 pregleda 0 komentar(a)
Kokorin i Mamaev u zatvoru
Kokorin i Mamaev u zatvoru

Rusko tužilaštvo zatražilo je kazne zatvora za fudbalere-reprezentativce Pavela Mamaeva i Aleksandra Kokorina, zbog incidenata koje su izazvali u oktobru prošle godine, u kafiću u Moskvi.

"Tražim da se proglase krivim i da se osude - Kokorin na godinu i šest mjeseci, a Mamaev na godinu i pet mjeseci", rekla je tužiteljka Svetlana Tarasova na suđenju u Sudu u Moskvi.

Ona je kazala da snimci i izjave svjedoka nedvosmisleno potvrđuju njihovu krivicu.

Kokorin i Mamaev se terete da su 8. oktobra 2018. pretukli jednu osobu, zvaničnika ruske Vlade, Sergeja Gaisina, u kafeu u centru Moskve, a da su prethodno unišili automobil TV novinarke Olge Ušakove.

Tužilaštvo je zatražilo i zatvorske kazne za njihove pomagače - Kirila Kokorina, Aleksandrovog brata, i Aleksandra Protasovickog.

Kokorin i Mamaev se od 8. oktobra nalaze u zatvoru, a njihovi zahtjevi da suđenje sačekaju u kućnom pritvoru su odbijeni.

Bonus video: