Liverpul sanja čudo, Barsa ne želi da joj se ponovi Rim

Večeras (21) revanš polufinala Lige šampiona. Barsa veliki favorit da se nakon 3:0 kod kuće plasira u finale
1154 pregleda 0 komentar(a)
Luis Suares je obećao da neće slaviti ako bude strijelac na “Enfildu”, Foto: Reuters
Luis Suares je obećao da neće slaviti ako bude strijelac na “Enfildu”, Foto: Reuters

Liverpulu je potrebno čudo protiv Barselone - mora da nadoknadi tri gola minusa iz prve utakmice i da pronađe način da zaustavi Lionela Mesija da bi došao do senzacionalnog plasmana u finale Lige šampiona.

Prije šest dana u Kataloniji se samo potvrdilo kakve prednosti Barsi nudi prisustvo majstora iz Rosarija, jer su na kraju njegovi dodiri s loptom i napravili razliku. Barselona je pobijedila 3:0 uz dva gola Mesija (pogodio je i Luis Suares), a Liverpul je stvarao šanse, promašivao i poražen je ubjedljivo na najsuroviji mogući način.

- Nismo iznenađeni time što je uradio Mesi. Svi smo znali ko je i šta može da uradi. Pitanje je da li smo u nekim situacijama mogli da budemo bolji u duelima s njim, ali isto se pitaju mnogi. Nekada ste jednostavno nemoćni - rekao je Jirgen Klopšta misli o klasi po mnogima najboljeg fudbalera današnjice.

“Redse” čeka nemoguća misija u revanšu i iz razloga što moraju da jure makar tri pogotka bez dvojice standardnih napadača - neće biti povrijeđenih Mohameda Salaha i Roberta Firmina. Čak je pod znakom pitanja i Virdžil van Dajk.

- Ako već moramo da ispadnemo, onda da to makar učinimo ponosno i veličanstveno. Rezultat 3:0 za protivnika nije nešto što smo htjeli, ali i da je drugačije opet bismo morali da budemo perfektni da bismo stigli do finala. U Barseloni nismo bili u najboljem izdanju i kažnjeni smo. Trebaju nam makar tri gola, ali i da Barsa ne da nijedan. To se baš i ne dešava često na ovom nivou - istakao je Klop.

Osvrnuo se i na izostanak Salaha i Firmina.

- Mohamed nije dobro, nećemo da rizikujemo, iako je želio da bude u timu. Baš kao i Firmino. Vidjećemo da li smo u stanju da napravimo čudo bez dvojice ponajboljih napadača na planeti - kazao je Njemac.

Liverpul priziva jedan od najvećih preokreta u istoriji fudbala, a Barsa ne želi da joj se ponovi problem iz četvrtfinala prošle sezone. Tada je u prvom meču kod kuće savladala Romu 4:1, a onda šokantno izgubila u revanšu u Rimu 3:0.

- Mnogo smo pričali o tom revanšu u Rimu i tome što smo sebi dozvolili. U fudbalu je sve moguće, a Liverpul na “Enfildu” uvijek u nevjerovatnoj atmosferi ima prednost. Na nama je da budemo mirni i da privedemo polufinale kraju - rekao je Suares.

Urugvajac je igrao u Liverpulu, a navijačima tog kluba je zasmetao način na koji je slavio gol prije šest dana na “Nou kampu”.

- Golovi u polufinalu Lige šampiona su nešto posebno i uvijek ću ih slaviti. Navijači Liverpula znaju koliko sam zahvalan njima i klubu. Ako pogodim i večeras sigurno se neću radovati na isti način, jer ovaj stadion veoma volim - istakao je Suares.

Liverpul nikada nije izgubio polufinalni meč kod kuće (osam pobjeda i dva remija), a Barsa je slavila na posljednja dva gostovanja “redsima”. Sve govori da je “blaugrana” prešla 90 odsto puta ka finalu u Madridu 1. juna, ali ako postoji stadion na kojem su čuda moguća onda je to “Enfild”.

Bonus video: