Zenit opet u problemu zbog navijača

Uefa nije iznijela nikakve detalje o rasističkim događaima na utakmici, ali je mreža FARE, koja se bori protiv rasizma i ostalih vidova diskriminacije, navela da je bilo uzvika sa tribina kojim su se navijači rugali povrijeđenom "crnom igraču"
0 komentar(a)
zenit, Foto: RT
zenit, Foto: RT
Ažurirano: 21.03.2018. 15:00h

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Zenita iz Sankt Peterburga zbog rasističkog ponašanja njegovih navijača na utakmici Lige Evrope.

Pristalice Zenita su se, navodno, prethodne nedjelje na meču protiv Lajpciga ponašali rasistički, a i ubacivali su razne predmete na teren.

Utakmica između Zenita i Lajpciga završena je neriješeno 1:1, a ruski tim eliminisan je ukupnim rezultatom 2:3.

Uefa nije iznijela nikakve detalje o rasističkim događaima na utakmici, ali je mreža FARE, koja se bori protiv rasizma i ostalih vidova diskriminacije, navela da je bilo uzvika sa tribina kojim su se navijači rugali povrijeđenom "crnom igraču".

Ovo je drugi rasistički prestup navijača Zenita ove sezone, pošto su prethodno u decembru kažnjeni zbog isticanja velikog transparenta podrške nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću, koga Haški tribunal osudio za ratne zločine.

Odluka o eventualnoj kazni biće saopštena 31. maja, dvije nedelje prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji

Bonus video: