De Jong: Bajka s nesrećnim krajem

Ajaks je u polufinalu dobio Totenhem u Londonu 1:0, vodio je kod kuće 2:0, ali je u drugom poluvremenu primio tri gola
1581 pregleda 0 komentar(a)
De Jong u nevjerici nakon ispadanja, Foto: Reuters
De Jong u nevjerici nakon ispadanja, Foto: Reuters

Vezni fudbaler Ajaksa Frenki de Jong smatra da je njegov tim zaslužio da se nađe u finalu Lige šampiona.

Ajaks je u polufinalu dobio Totenhem u Londonu 1:0, vodio je kod kuće 2:0, ali je u drugom poluvremenu primio tri gola i pogotkom Moure u 96. minutu ispao iz daljeg takmičenja.

“Mislim da smo zaslužili da se plasiramo u finale uzevši u obzir način na koji smo igrali tokom cijelog takmičenja i u prvom poluvremenu. Ipak, i Spursi su zaslužili finale zbog toga kako su odigrali drugo poluvrijeme. Mislim da su svi uživali u onome što smo uradili u Ligi šampiona ove sezone“, rekao je De Jong, koji na kraju sezone odlazi u Barselonu, i dodao:

Bila je ovo bajka, ali nažalost sa nesrećnim krajem, mnogo je razočaravajuće ispasti u posljednjim sekundama. Pokazivali smo na momente na šta smo sposobni, ali zadali su nam mnogo problema u nastavku. Treći put u nizu dobijamo u gostima, a gubimo kod kuće, ne znam zašto je tako“, prenosi Sport klub.

Hakim Ziješ dao je drugi gol za Ajaks, a pogodio je i stativu u drugom poluvremenu.

“Ovo nas je jako pogodilo, zaista jako. Ne znam kako se desilo. Jednostavno ne znam. Znali smo da će biti teško na 2:2, ali imali smo šanse, pogodio sam stativu. Bilo bi gotovo da je bar jedna lopta ušla, ali onda su nas pogodili. Krivim sebe za ovo... Dali smo sve od sebe – nismo blistali, ali smo nastavili da se borimo. Razočaran sam“, kaže Ziješ.

U finalu Lige šampiona Totenhem će igrati sa Liverpulom 1. juna u Madridu.

Bonus video: