Brutalni Murinjo: Sa svojom filozofijom Ajaks će gledati finale na televiziji

Mladi sastav Erika ten Haga prokockao je veliku šansu da dođe do finala Lige šampiona, kruniše nestvarno dobru sezonu, u kojoj je igrom opčinio javnost
4046 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Ajaksa, Foto: Reuters
Fudbaleri Ajaksa, Foto: Reuters

Fudbalski svijet slavi Totenhem, a tuguje za Ajaksom, jednom od najtalentovanijih ekipa, koja se pojavila na evropskoj sceni posljednjih godina, pa i decenija.

Mladi sastav Erika ten Haga prokockao je veliku šansu da dođe do finala Lige šampiona, kruniše nestvarno dobru sezonu, u kojoj je igrom opčinio javnost.

Ipak, za velike stvari potrebno je mnogo više, brutalno je konstatovao Žoze Murinjo.

"Ajaks ima svoju filozifiju, i to je za poštovanje, ali ponekad je potrebno i promijeniti nešto. Ajaks je drugo poluvrijeme protiv Totenhema igrao kao da je rival Vitese u holandskom šampionatu. Dakle, sa svojom filozofijom oni će sada gledati finale Lige šampiona na televiziji", rekao je Murinjo za "BeIN sport".

"Filozofija je jedno, a strategija drugo. U ovom meču je filozofija izgubila. Nije bilo reakcije, nije sramota promijeniti nešto, iako nije u skladu sa filozofijom, da bi se dobila fudbalska utakmica ovakve važnosti", konstatovao je Murinjo.

Bonus video: