Gvardiola uoči Brajtona: Jedna greška može da odluči titulu

679 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters

Uoči posljednjeg premijerligaškog kola, zakazanog za nedjelju u 16:00 časova Mančester siti kontroliše situaciju.

"Građani" su prvi na tabeli sa bodom više od Liverpula i ukoliko trijumfuju odbraniće šampionsku titulu.

Ipak, nešto se pita i rival Mančester sitija - Brajton igra posljednji meč ove sezone na svom terenu i pokušaće dostojno da se oprosti od navijača.

Uoči odlučujućeg duela, menadžer šampiona Engleske, Pep Gvardiola rekao je da njegov tim mora da igra dobro i jako ukoliko hoće da stigne do pobjede.

"Ovo je kao san koji se ostvaruje. Nijesam očekivao da ćemo biti ovdje kada smo bili sedam poena iza Liverpuča. Ako osvojimo dvije uzastopne titule to bi bilo lijepo, ali ništa se neće pretjerano promijeniti. Činjenica je da smo bili nevjerovatno dobri ove sezone. Imamo dva finala u posljednje dve utakmice, moramo da igramo dobro i da budemo jaki", kaže Gvardiola.

Španac je govorio i o planu za Brajton:

"Biće lijepo ako damo prvi gol. Analizirali smo Brajton i znamo koliko se dobro brane. Treba biti fokusiran na utakmicu koju moramo da odigramo. Ako oni budu igrali tako da traže prekide i kontre, sa njihovim kvalitetnim igračima, možda u posljednjem meču kod kuće požele da idu korak dalje. Pričamo o tome i očekujemo sve", rekao je španski menadžer.

Siti je posljednji put u Premijer ligi poražen krajem januara od Njukasla.

"Tim je opušten, dobro treniramo, mnogo se smijemo i poptuno smo fokusirani na teren. Sve može da se desi i jedna greška našeg tima ili jedan nevjerovatan nastup protivnika, možda jedna greška sudije može da odluči titulu. Zato nam treba više vježbe u svim aspektima na kojima radimo", poručio je Španac.

Mančester siti ili Liverpul? Odgovor ćemo znati u nedjelju nešto prije 18 časova.

Bonus video: