Klop: Moramo da priznamo da je Siti bio bolji, idemo na titulu naredne sezone

"Mi smo došli do 97 bodova, što je zaista posebno dostignuće. Ispisali smo našu istoriju, ali nismo srećni. Imamo sada tri sedmice sa se spremimo za važnu utakmicu", rekao je trener Liverpula, koji 1. juna igra finale Lige šampiona
2556 pregleda 1 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.05.2019. 19:19h

Jirgen Klop je bio svjestan kolike su šanse njegovog tima da u posljednjih 90 minuta napravi preokret u senzacionalnoj trci sa Mančester sitijem.

Ishod je bio očekivan - "redsi" su ostali na drugom mjestu, veliki rival odbranio naslov.

"Čestitke Mančester sitiju. Mi smo uradili sve da im otežamo put, ali nismo uspjeli do kraja. Ipak, ne mogu da budem ponosniji na momke nego što sam. Mi smo došli do 97 bodova, što je zaista posebno dostignuće. Ispisali smo našu istoriju, ali nismo srećni. Imamo sada tri sedmice sa se spremimo za važnu utakmicu", rekao je trener Liverpula, koji 1. juna igra finale Lige šampiona.

Njemac je naglasio da je ekipa mnogo napredovala u odnosu na prošlu sezonu.

"Novi je samo Alison. On je imao veoma važan učinak, ali ostali momci su bili tu i prošle sezone, a mi smo mnogo bolji. Ovo je bio naš prvi pravi napad na titulu. Ovo je i posebna sezona, ali ne možemo da ne priznamo da je jedan tim bio bolji. I mi i Siti smo imali trenutke kada nam je sreća bila naklonjena. Borili smo se hrabro, bolje nismo mogli. Idemo dalje. Nekada je Liverpul nakon dobrih sezona gubio najbolje igrače. Sada je drugačije, tako da - vidimo se naredne sezone. Ali, dok god je Siti ovako jak i finansijski moćan, moraćemo da budemo blizu perfekcije da bismo osvojili titulu", kazao je Klop.

Mohamed Salah je bio kratak.

"Imali smo jedan poraz, osvojili 97 bodova i nismo uspjeli. Teško je, ali ovaj tim neće odustati. Idemo na titulu naredne sezone", rekao je Egipćanin.

Bonus video: