Mladost iz Lješkopolja izborila istorijski plasman u Prvu ligu

Mladost izgubila od Dečića, ali ih je ka Prvoj ligi pogurao remi Koma u Plavu
2235 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje fudbalera Mladosti iz Lješkopolja, Foto: Boris Pejović
Slavlje fudbalera Mladosti iz Lješkopolja, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.05.2019. 19:32h

Prvi put u istoriji Mladost iz Lješkopolja će igrati u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Mladost je u 34. kolu Druge lige poražena od Dečića kod kuće 1:0, ali joj je i to bilo dovoljno za promociju, jer je drugoplasirani Kom odigrao neriješeno u Plavu protiv Jezera (1:1).

Tim Vojislava Pejovića dva kola prije kraja ima šest bodova više od rivala sa Zlatice, uz bolji međusobni skor, pa će posljednja dva kola predstavljati samo formalnost.

"Hvala navijačima, ovo je istorijski uspjeh. Svakako da bi bilo ljepše da smo ostvarili pobjedu, ali dali smo sve od sebe, propustili dvije velike šanse u prvom poluvremenu, a onda primili gol iz greške. Ipak, to je fudbal, dešava se i na vrhunskom nivou. Mislim da ovaj poraz ne može da pokvari sve ono što smo uradili, ne samo ove sezone", kazao je kapiten Mladosti Luka Tiodorović.

Mladost je osnovana 2016. godine i za samo tri sezone prošla je put od regije do Prve lige.

"Ovo je divan događaj, uslovno rečeno mali klub, koji postoji samo tri godine, već je prvoligaš", kazao je trener Vojislav Pejović.

"Prvi četvorogodišnji plan smo već realizovali, a sada nam je cilj da se etabliramo u Prvoj ligi. Naravno da neće biti lako, jer je u ligi sa 10 klubova veoma mala razlika između gornjeg i donjeg dijela tabele. Nadam se da ćemo biti u gornjem dijelu, uz pojačanja koja ćemo dovesti, i to ne samo na igračkom planu. Pokušaćemo da napravimo konkurentan tim", istakao je trener Mladosti.

Dramatično je bilo na "DG areni", jer su bodovi trebali i Dečiću, koji se grčevito bori za opstanak.

"Mislim da je pobijedio fudbal, jer ovo bila jedinstvena prilika da slave i pobjednici i poraženi. Na jednoj modernoj tribini bilo je 1.000 gledalaca, navijači Mladosti i Dečića, nije bilo nijednog incidenta", kazao je prvi čovjek Mladosti, Tomislav Čelebić.

Njegov klub je provoligaš, ali je proces tek počeo...

"Naš najveći uspjeh su svi ovi rezultati i aktivnosti koje smo sproveli za ove tri godine. Nestvarno je jedan tako mali klub za kratko vrijeme pređe toliki put. Ali, nije bilo lako, iza svega stoji veliki rad, i zato hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu", dodao je Čelebić.

Trener Dečića Dragoljub Đuretić čestitao je domaćinu.

"Za veliku je pohvalu sve što su uradili za ove tri godine, od rezulata prvog tima, mlađih kategrija, intfraatrure, vidim da se još šire. Mislim da je to garant da će bit stabilan prvoligaš i to im od srca želim", istakao je Đuretić.

Njegov tim je na terenu novog prvoligaša ostvario važnu pobjedu, pretekao je pretposljednje Jezero, ali borba za opstanak još nije gotova.

"Situacija je malo čudna, došli su novi ljudi koji žele da organizuju klub, zato je važno da ostanemo barem drugoligaši", istakao je Đuretić.

Veoma važnu pobjedu u borbi za plasman u baraž za elitu juče je ostvario Bokelj, koji je kod kuće savladao Otrant sa 3:1.

Kotorani dva kola prije kraja na 3. mjestu imaju tri boda više od Ulcinjana, a tri manje od drugoplasiranog Koma.

Bonus video: