Mendi i Pavićević pomutili lidera u kolu koje su obilježili golmani

Igrači koji su se istakli u 33. kolu Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige
1396 pregleda 0 komentar(a)
Mamadu Mendi i Marko Pavićević, Foto: Savo Prelević
Mamadu Mendi i Marko Pavićević, Foto: Savo Prelević

Crnogorski fudbalski šampionat ulazi u foto-finiš, vodi se trka za titulu (Sutjeska i Budućnost), još dva mjesta koja bi mogla da donesu plasman na evroscenu (Zeta, Titograd, Grbalj), te za izbjegavanje još jedne upražnjene pozicije u baražu za opstanak (Iskra, Rudar).

I minula runda Telekom 1. CFL donijela je zanimljive individualne role, a istakla su se trojica golmana. Ovo su fudbaleri koji obilježili kolo:

Saša Ivanović (OFK Titograd) - dobio šansu na golu, treći put ove sezone, i kao da se uželio da brani - čuvar mreže šampionske generacije Zete iz “daleke” 2007. godine odbranio je penal napadaču Sutjeske Božu Markoviću i, ispostavilo se, trasirao put Titogradu do velike pobjede kraj Bistrice.

Stefan Popović (Petrovac) - Budućnost je u prvom poluvremenu iz svih oružja pucala na gol Petrovca, ali je Popović bio nesavladiv, naročito kod dva udarca Ivanovića. U nastavku nije imao mnogo posla...

Marko Kordić (Grbalj) - treći čuvar mreže koji je obilježio 33. kolo. Prosto je nevjerovatno kako napadač Zete, najbolji strijelac lige Nikola Krstović, u nekoliko navrata nije uspio da savlada golmana Grblja.

Slavko Damjanović (Budućnost) - Podgoričani ne gube, nisu izgubili cijelo proljeće, ali ne trebaju im remiji, već pobjede - u Petrovcu su treći put zaredom odigrali neriješeno, čime su propustili šansu da se značajno približe Sutjesci na vrhu. Štoper Damjanović se pod Malim brdom, zajedno sa golmanom Mijatovićem, pobrinuo da se neka od opasnih kontri domaćina ne završi golom.

Lazar Pajović (Petrovac) - “nebesko-plavi” su sačuvali nulu protiv Budućnosti, treći put ove sezone su ostali neporaženi protiv Podgoričana: Pajović je odradio dobar posao u defanzivi, iako mu je posao bio olakšan zbog neigranja saigrača iz prvog dijela sezone, sada napadača Budućnosti Aleksandra Vujačića.

Marko Marković (Petrovac) - “odapeo” u prečku sa oko 20 metara - centimetri su ga dijelili od gola, ali je i bez njega odigrao dobru utakmicu.

Jovan Nikolić (OFK Titograd) - trebalo je mnogo rovovske borbe na sredini terena da bi se savladao šampion i lider, usred Nikšića. Nikolić, nekadašnji igrač Sutjeske, odradio je dobar posao, zajedno sa saigračima, posebno u drugom poluvremenu.

Irfan Šahman (Iskra) - na Trešnjici se igralo spuštenih gardova, otpisani Mornar je poveo, mogao da postigne bar još jedan gol, ali je Iskra brzo preokrenula u nastavku. Šahman je bio jedan od najboljih, iako nije postigao gol.

Andrija Kaluđerović (Lovćen) - bez obzira na poraz od Rudara, koji možda i nije bio zaslužen, Lovćen diže formu pred finale Kupa i baraž za opstanak, ili barem igra osjetno bolje nego u prethodnom dijelu sezone. Kaluđerović se pobrinuo za stabilnost u veznom redu.

Goran Milojko (Zeta) - još jedna dobra partija organizatora igre Zete - nedostajalo je samo da napadači realizuju neku od brojnih šansi pred golom Grblja.

Balša Boričić (Iskra) - majstorski gol za 1:1, koji je pokrenuo Danilovgrađane protiv novog drugoligaša Mornara.

Mamadu Mendi (OFK Titograd) - od prvog minuta je bio opasan po gol Sutjeske. Postigao je lijep pogodak, kada je sjajnom fintom izigrao Giljena, ali je golman Nikšićana bio uspješniji kod velike šanse Senegalca u finišu.

Darko Nikač (Iskra) - došao na polusezoni, dao sedam golova, dva u subotu protiv Mornara. Ako Iskra izbori opstanak bez baraža, biće među najzaslužnijim.

Dejan Račić (Mornar) - Barani su ispali, ali se Dejanu Račiću igra fudbal - postigao gol je treću utakmicu zaredom, četvrti ukupno ove sezone.

Marko Pavićević (OFK Titograd) - gol koji je dao kraj Bistrice, minut prije kraja, mogao bi Podgoričanima da donese Evropu. Napadač iz Srbije nije jesenas bio golgeterski raspoložen, ali se probudio na proljeće - ukupno devet golova.

Radomir Đalović (Rudar) - Pljevljaci igraju bez para, ali se pošteno bore za opstanak. Prevodi ih 36-godišnji Radomir Đalović - srušio je Lovćen u nadoknadi, postigao osmi gol u drugoj polusezoni.

Bonus video: