Druga liga: Ostale dvije dileme

Šta je poznato uoči dva posljednja kola: Mladost je prvoligaš, Kom će igrati baraž za elitu, dok se Berane seli u Treću ligu
1463 pregleda 3 komentar(a)
Ekipu Dečića čeka grčevita borba za opstanak, Foto: Boris Pejović
Ekipu Dečića čeka grčevita borba za opstanak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.05.2019. 20:31h

Mladost Lješkopolje je osigurala plasman u Prvu ligu, Kom je matematički u baražu za opstanak, dok se Berane odavno preselilo u niži rang.

Dva kola prije kraja takmičenja u Drugoj ligi, ostale su dvije dileme - ko je druga ekipa koja će igrati baraž, te ko će se uz Berane vratiti u regiju?

Na vrhu su stvari jasnije, Bokelj je pobjedom u direktnom duelu stekao tri boda prednosti u odnosu na Otrant. Kotorani imaju i bolji međusobni skor od Ulcinjana pa im je za baraž dovoljna i jedna pobjeda, a sastaju se sa Arsenalom u gostima i Komom kod kuće.

Drugoplasirani Kom, takođe, ima tri boda više od Berana i u dobroj je situaciji kada je u pitanju "pozicija 2" u baražu, koja donosi dvomeč sa Lovćenom, devetoplasiranim timom druge lige.

"Pozicija 3", kojoj je najbliži Bokelj, donosi dvomeč sa osmim iz Prve lige, a trenutno je to Rudar.

U borbi za opstanak u Drugoj ligi, tri tima su poravnata na 9. mjestu - Igalo, Dečić i Jezero imaju po 40 bodova, s tim što Igalo ima meč manje sa Arsenalom (meč u nedjelju nije igran zbog natopljenog terena).

Prednost Jezera je bolji međusobni skor od Dečiča, ali je "problem" duel sa Igalom, i to u gostima u posljednjem kolu.

Dečić, koji i od igala ima slabiji međusobni skor, do kraja sezone dočekuje Jedinstvo i gostuje Beranama. Jezero igra sa Beranama kod kuće i gostuje Igalu.

Igalo, osim odloženog meča sa Arsenalom i duela sa Jezerom kod kuće, igra u gostima sa Komom.

Dvije ekipe ispadaju se u regiju, njihovo mjesto zauzeće dvije ekipe iz Treće lige.

Prvaci regija, Ibar, Drezga i Cetinje, od 22. maja do 9. juna igraće mini-ligu (svak sa svakim po dva puta) iz koje će se dobiti putnici u Drugu ligu.

Bonus video: